Arama

Uçaklarda kalp krizleri daha iyi tedaviye ihtiyaç duyuyor, doktorlar söylüyor

6 yıl önce

Havayolları, uçuş sırasında kalp durmasıyla uğraşmak için daha fazla tıbbi malzeme bulundurmalıdır, diyor doktorlar.

Uçaklarda kalp krizleri daha iyi tedaviye ihtiyaç duyuyor, doktorlar söylüyor
ad image
ad image

 

Bu tür olaylar nadir ancak uçuşlardaki ölümlerin çoğunluğunu oluşturuyor.
Bir görev gücü, tüm uçaklarda elektrokardiyogramlar (ECG'ler) ve defibrilatörlerin bulunması gerektiğini söylüyor.
Cenevre'deki tıbbi toplantıda sunulan verilere göre, yılda yaklaşık 1000 kişi havadaki kalp durması nedeniyle ölüyor .
Kardiyak arrestler, uçuş esnasındaki tıbbi acil durumların% 1'inden fazlasını oluşturmasına rağmen, özellikle ciddi sonuçlar doğurabilir.
Alman Köln Üniversitesi'nden Prof. Jochen Hinkelbein başkanlığındaki doktorlar ve Alman Havacılık Uzmanı Tıp Birliği başkanı, uçak yolculuğunda kalp durması için yeni öneriler hazırladılar. İçerirler:
EKG ve otomatik harici defibrilatör (AED) taşıyacak tüm uçaklar,
Uçak mürettebatı, kalp durması olan bir hastanın kimliği belirlendikten sonra mümkün olan en kısa sürede dahili bir duyuru ile yardım istemelidir. Duyuru, kardiyak arrestden şüphelenildiğini ve ayrıca acil ekipmanın bulunduğu yeri belirtmelidir.
Mümkünse iki kişilik kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) yapılmalı ve mürettebat, temel yaşam desteğinde düzenli olarak eğitilmelidir.
Uçak, gerektiğinde hemen saptırılmalıdır.
Prof Hinkelbein, "Bu, ticari hava yolculuğu sırasında uçakta bulunan tıbbi acil durumlar için özel tedavi tavsiyeleri sunan ilk kılavuzdur.
Uçak ortamı ve ekipmanı yerdeki tıbbi aciller için sağlanabilecek programdan önemli ölçüde farklı olacağından, "Bu, doğru eylem ve prosedürleri önermek açısından büyük önem taşıyor" dedi.
Uzmanlar, tek tek havayollarıyla doğrudan bağlantı kuracaklarını ve bu talimatları acil durum prosedürlerine dahil etmelerini isteyeceklerini söylüyor.
Uzay tıbbı
Medics, dikkatlerini uzaydaki kalp acil durumlarıyla başa çıkma protokollerini geliştirmeye yönlendiriyor.
Mikro gravitede, CPR'nin gerçekleştirilmesi özellikle zordur.
Uçakta ve uzay simülatörlerinde yapılan mikrogravite deneylerinde test edilen CPR'nin yöntemleri Prof Hinkelbein'in "elle duruş" tekniğinin en etkili olduğunu belirtti.
Bu yöntemde, ayaklar, hastanın arka duvara yaslandığı şekilde bir kabin duvarına yerleştirilir ve göğüs kompresyonları göğüs kemiğine uygulanır.
Küçük, kapalı alanlarda alternatif olarak, kompresyon sırasında bacakları bir hastanın etrafına sarmalamak yolu vardır;
Prof Hinkelbein, "Gelecekteki uzay araştırması bağlamında misyonların daha uzun süre devam etmesi ve resüsitasyona ihtiyaç duyan olayın artması riski, mikrogravite-uygun tıbbi tekniklerin önemini arttırıyor" dedi.
Uzayda tıbbi tedavinin sağlanmasının diğer zorlukları arasında, bir görevde taşınabilen tıbbi ekipmanların miktarı konusunda katı sınırlar bulunmaktadır.
Ve kayıplar, diğer resmi ekipler tarafından az resmi tıp eğitimi ile alınmak zorunda kalabilir.
Londra'daki Charing Cross Hastanesi'nde yoğun bakım ve anestezi danışmanı Dr Matthieu Komorowski, "Ay ve Mars için yapılan uzay keşif görevleri önümüzdeki yıllarda planlanıyor" dedi.
"Uzun süren uçuşlarda, ciddi tıbbi ve cerrahi olayların tahmin edilen riski ve mürettebatın hayatını kaybetme riski önemli" dedi.
Araştırma, Cenevre'deki Avrupa Anesteziyoloji Derneği, Euroanaesthesia 2017 toplantısında sunuluyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image