Arama

Londra saldırısı: Macron ve Turnbull kınama yayınladı

6 yıl önce

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Londra'da meydana gelen ve yedi kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının küresel olarak kınanmasına öncülük etti.

Londra saldırısı: Macron ve Turnbull kınama yayınladı
ad image
ad image

 

Dışişleri bakanlığı, öldürülenlerin arasında bir Fransız vatandaş olduğunu söyledi. Yaralanan düzinelerce kişi de dört Fransız vatandaşa yaralandı.
Bay Macron, İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda yaptığı konuşmada, Fransa'nın "İngiltere tarafında her zamankinden daha fazla" olduğunu söyledi.
Bir Kanada vatandaşı öldürüldü ve eleştiren biri olan iki Alman yaralandı.
Öldürülenlerin hiçbir adı serbest bırakılmadı.
"Ben bir Kanadalı ölenlerin arasında olduğunu heartbroken ediyorum," Bay Trudeau diyerek açıklamada Kanada İngiltere ile duruyordu.
Bu arada Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, "duaları ve kararlı dayanışması" nın İngilizlerle olduğunu söyledi. Yetkili, iki Avustralyalıdan etkilendiğini söyledi ancak bu sayı daha sonra üç'e yükseltildi.
Hastanede bir kadın vardı, bir adam Avustralya'ya eve gidiyordu, üçüncü sırada ise durum belli değildi.

Bay Macron, olaylara tepki gösteren ilk dünya liderlerinden biriydi.
Bu yeni trajedi karşısında Fransa şimdiye kadar İngiltere'nin yanında değil, düşüncelerim kurbanlara ve sevdiklerine doğru gidiyor "dedi.
Fransa, "Birleşik Krallık ve etkilenen ülkelerin yanı sıra tüm güçleriyle terörle mücadeleye devam edecek" dedi.
Başkanlık ofisi, Londra saldırısını "özgür toplumlarımıza felaket, korkakça saldırı" olarak nitelendirdi.
Fransa, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önceki Champs-Elysees günlerine kıyasla ölümcül bir saldırı ve Louvre Müzesi dışında bir bıçak saldırısı da dahil olmak üzere son aylarda çeşitli saldırılar yaşadı.
Paris Eyfel Kulesi'ndeki ışıklar pazar gecesi bir dayanışma jestinde kapatılacak.
'Birleşik Korku'
ABD, Avrupa ve Commonwealth liderleri İngiltere'de de bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump tweeted İngiltere'ye destek mesajı.
Ayrıca, çoğunlukla Müslüman olan altı ülkeden gelen ziyaretçilerin seyahat yasağını ABD mahkemeleri tarafından onaylanmasını ve Londra Belediye Başkanı'nı eleştirdiği için tartışmalara yol açtı.

Almanya Başsavcısı Angela Merkel (Almanca olarak) bir açıklamada : "Bugün sınırlar ötesinde dehşet içinde ve yas altında, fakat aynı zamanda kararlılıkla birleşiyoruz.
"Almanya için, her türlü terörizmle mücadelede bizlerin kesinlikle İngiltere'nin tarafındayız" diye tekrarlarım.
İspanya dışişleri bakanlığı, "bu korkak saldırılarda ölen mağdurların akrabalarının acısını" paylaştığını söyledi.
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker son olayları "korkuyla" takip ettiğini söyledi . Dedi ki: "Düşünceler ve dualar mağdurlar ve aileleri ile birlikte, lütfen güvende kalın."
Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "İngilizlere en büyük taziyelerini gönderdi ve birkaç saat önce Londra'da yaşanan terör eylemini kınadı" sözleriyle belirtti.
Daha sonra İngiltere Başbakanı Theresa May'a bir telgrafla gelen Bay Putin, Kremlin'den yapılan açıklamaya göre terörle mücadelede ortak çabaların karşılıklı bir cevap olması gerektiğini söyledi.
In Vatikan , Papa Francis "kurbanları için ve aileleri için dua" için takipçilerini çağırdı.
Kanadalı Başbakanı Justin Trudeau Twitter'da söyledi : "Londra bu gece korkunç bir haber Biz durumu izliyoruz.".
Başbakan Bill English, " Yeni Zelanda'nın düşünceleri bugünkü saldırının kurbanları içindedir" dedi. "Masum insanlara acı çektiren ve acı çekmeyi planlayan teröristler tarafından çok fazla hayat sürüyor."
Saldırıda en az bir Yeni Zelandalı yaralandı.
Seyahat yasağı tartışmaları
Cumartesi gecesi, Bay Trump, sağ kanat web sitesi Drudge Raporundan saldırılarla ilgili bir satır geride bıraktı. Zorlu eylem çağrısında bulunan bir tweet ile bunu takip etti:
"Akıllı, uyanık ve zor olmalıyız, mahkemelere haklarını geri vermemiz gerekiyor, Travel Ban'ı ekstra bir güvenlik seviyesine ihtiyacımız var!"
Bay Trump'un icra emri tartışmalara yol açtı ve yasallığı itiraz ediliyor.

Cıvıldama sosyal medyada sert isyanlar yarattı.
"Baş Opportunist-in-konuşur," tweeted terör uzmanı ve Georgia State Üniversitesi Profesörü John Horgan.
İlk iki tweet'ten birkaç dakika sonra Bay Trump, İngiltere'ye destek mesajı göndererek şöyle dedi: "Birleşik Devletlerin Londra ve İngiltere'de yardım etmek için ne yaparsa yapsın, biz orada olacağız - BİZE SİZE AYRILIYORUZ. !"
Pazar sabahı Bay Trump, "politik olarak doğru olmamalı ve halkımız için güvenlik alanına girmeliyiz" tweetledi.
Ayrıca Londra belediye başkanı Sadık Khan'ı eleştirerek şunları yazdı: "Terör saldırısında en az 7 ölü ve 48 yaralı var ve Londra Belediye Başkanı" Dikkat çekmek için bir neden yok "dedi.
Eleştirmenler, Bay Trump'ın Bay Han'ın sözlerini bağlam dışına çıkardığını söyledi.
Bay Khan, daha önce Londra sokaklarında polis olacağını söylemiş ve insanlara bu durumdan endişe duymamasını söylemişti.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image