Arama

Frengi ve bel soğukluğu artıyor

1 ay önce


Frengi ve bel soğukluğu artıyor
ad image
ad image

Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü'nün (EODY) verileri, 2020 ile 2022 arasında frengi vakalarının yüzde 113'ün üzerinde, bel soğukluğunun ise yüzde 120'nin üzerinde arttığını gösterdi.

 

2020'de 404 olan frengi tanısı 2022'de 862'ye çıktı. Aynı dönemde belsoğukluğu tanısı 164'ten 362'ye çıktı.

Frengi vakalarının büyük çoğunluğu (yüzde 93), çoğunlukla 25 ila 64 yaş arasındaki erkeklerde tespit edildi. Erkek vakaların çoğunda (yüzde 72), bulaşma şekli eşcinsel cinsel ilişkiden kaynaklanıyordu.

Ayrıca belsoğukluğu tespitlerinde erkekler çoğunlukla (yüzde 96) etkilendi ve çoğu 25-44 yaş aralığındaydı. Bulaşma şekli, erkekler arasında cinsel temas (yüzde 47) ve erkekler ile kadınlar (yüzde 46) arasında bölünmüştü.

 

EODY, frengi ve bel soğukluğu tespitlerindeki artışın, diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklara ve toplumdaki cinsel tutumlara yönelik eğilimin güvenilir göstergeleri olduğunu söyledi.

EODY, "Bu nedenle, yüksek riskli cinsel davranışların çoğaldığı ve genel nüfusun giderek daha geniş bir bölümünü ilgilendirdiği görülüyor; bu da cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılmasını kontrol etmeyi ve bulaşmasını önlemeyi zorunlu hale getiriyor" dedi.

admin

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image