Arama

Uygunluk, çocuklarda istihbaratın evrensel bir göstergesi değildir

7 yıl önce

Gelişim psikologlarından yapılan araştırmalara göre, inovasyon Amerikan kültürünün bir parçası olduğundan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin çocukların diğer popülasyondaki yetişkinlere oranla istihbarata uyumları daha az muhtemel olabilir.

Uygunluk, çocuklarda istihbaratın evrensel bir göstergesi değildir
ad image
ad image

 

Yenilikçilik Amerikan kültürünün bir parçası olduğundan, Austin Üniversitesi'ndeki gelişim psikologlarından gelen araştırmalara göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin çocukların istihbarata olan uygunluğunu diğer nüfustaki yetişkinlerden daha az görmesi olasılığı düşük olabilir.

ABD'li çocukların çoğu zaman uyumsuz ve yaratıcı davranışlarda bulunmaya teşvik edilmektedir. Ancak araştırmacılar, bunun çocukların sosyalleşmesinin, toplumsal uygunluğu vurgulayan kolektif ve işbirlikçi değerlerin geliştirilmesine dayandığı toplumların aksine olduğunu söylüyor.

Görünen bir çalışmada Deneysel Psikoloji Dergisi: Genel , UT Austin araştırmacılar yetişkin ABD ve Vanuatu, Güney Pasifik'te bir Melanezyalı takımadaları karşılaştıran onların zeka göstergesi ve iyi davranış gibi çocukların davranışsal uygunluğunu görmek nasıl inceledi.

"Kültürler arası karşılaştırmalar, istihbarat hakkında akıl yürütmede çeşitlilik konusunda eleştirel bir bakış açısı getiriyor, yetişkinlerin çocuk istihbaratına ilişkin inançlarındaki çeşitliliği incelemek, yetişkinlerin değerini ve çocukları teşvik etmesini teşvik eden davranış türlerine dair fikir veriyor" diyor Psikoloji bir yardımcı profesör olan Cristine Legare UT Austin'de.

Çalışma, deneysel psikoloji ve karşılaştırmalı antropolojiden elde edilen metodolojileri, her bir popülasyondaki istihbarat ile ilişkili yetişkin davranış türlerini incelemek için birleştirdi. Bir çocuğu zekice kılan şeyleri tanımlamak yerine, katılımcılar bir yetişkinin bir görevi gösteren videoları izledikten sonra iki videoyu izlediler: Eylemleri taklit edildikleri şekliyle taklit eden bir çocuk; Ve bir diğerinin modellenmiş görevden sapması. Katılımcılar daha sonra hangi çocuğun en akıllı olduklarını ve hangisinin en iyi davranışlı olduğunu belirttiler.

Ni-Vanuatu yetişkinleri, özellikle çocuk onlarla aynı nüfustan geldiğinde, uyumlu olan çocuğu hem akıllı hem de iyi davrandıklarını belirleme eğilimindeydiler; Buna karşılık ABD'li yetişkinlerin yüksek uyumlu çocuğu akıllı olarak kabul etmesi daha az olasıydı.

"Uygunluk her nüfusta farklı şekillerde yorumlanır - Vanuatu'nun uygunluklarını çocukların yetkinliğinin kanıtı olarak yorumlayan yetişkinler ve ABD'li yetişkinler uyumsuzlukları çocukların yaratıcılığının kanıtı olarak yorumluyor" diye belirtti Legare.

Ayrıca, araştırmacılar ABD'deki sosyoekonomik statü grupları arasındaki yetişkinlerin kararlarındaki potansiyel farklılıkları inceleyerek, eğitim düzeyinin ABD yetişkinlerin çocukların uygunluğuna ilişkin kararlarını ne derecede etkilediğini belirledi. Sonuçlar, üniversite tecrübesi olmayan yetişkinlerin, her iki önlemdeki yüksek uyumlu çocuğu daha yüksek eğitim düzeyine sahip yetişkinlerden daha fazla onayladığı, ancak Ni-Vanuatu yetişkinlerine göre yüksek uyumlu çocuğu akıllı olarak seçme olasılıklarının düşük olduğunu gösterdi.

Araştırmanın baş yazarı ve UT Austin psikolojisi Jennifer Clegg, "Çocukların öğrenme ortamları, anne ve babanın çocukların nasıl davranması gerektiğine ilişkin inançları ve çocukların kendilerini yönetme ve bağımsız olma dereceleri dahil, yüksek ve düşük sosyo-ekonomik aileler arasında büyük farklılıklar gösterebilir" Alumna, şimdi Boston Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmacıdır. Yetişkinlerin çocuk istihbaratına ilişkin inançlarındaki farklılıkların incelenmesi, çocukların farklı çocuk yetiştirme hedefleri ve değerleri olan çeşitli nüfusa dahil olmaları için teşvik edilen davranış türlerine ilişkin fikir verir. "

Kaynak:

Austin Üniversitesi Texas

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image