Arama

Bilim adamları en iyi kelime öğrenme yöntemiyle Memprize yarışmasını kazanırlar

7 yıl önce

Dil öğrenme uygulaması Memrise, dünyanın en etkili kelime öğrenme tekniğini keşfetmek için düzenlenen ilk Memprize ödülünü kazandığını açıkladı.

Bilim adamları en iyi kelime öğrenme yöntemiyle Memprize yarışmasını kazanırlar
ad image
ad image

 

Dil öğrenme uygulaması Memrise, dünyanın en etkili kelime öğrenme tekniğini keşfetmek için düzenlenen ilk Memprize ödülünü kazandığını açıkladı. Radboud Üniversitesi'nden ve Radboudumc'dan oluşan ekip, 10.000'in üzerinde katılımcıyı içeren bir yıldan fazla derinlemesine gerçek hayattaki deneysel deneyleri takiben galip geldi.

Uluslararası yarışmanın görevi basitti: Katılımcıların 80 kelimenin anlamını mümkün olduğu kadar etkili bir şekilde bir saat içinde öğrenebilecekleri bir yol bulmalıydı. Radboud Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi ve Radboudumc tarafından geliştirilen kazanan öğrenme yöntemi, hafızaya ve öğrenmeye yönelik araştırmalara dayalı teknikler ve stratejileri akıllıca birleştirecekti. Veriler, Donders Beyni ve Bilinci Enstitüsü ve Radboud Üniversitesi Davranışsal Bilim Enstitüsü'nde toplandı ancak bazı ekip üyeleri halihazırda dünya çapında farklı araştırma enstitülerinde çalışıyorlar.

En etkin ve en keyifli yöntem

Genel olarak, kazanan yöntem, tekrarlanan çalışmanın standart tekniğine kıyasla bellek performansını iki katına çıkardı. Yöntem, hatırlanması gereken en zor kelimelerin daha sık sunulduğu uyarlamalı alım uygulamasını ve zihinsel imgelemeye bir girişi birleştirdi. Programın benzersiz bir özelliği: gönüllülerden bazı odalardaki kelimeleri hayal etmeleri istendi ve daha sonra sözcükleri oda bazında geri çağırmaya çalıştı. En etkili olmanın yanı sıra, katılımcılar kazanma yöntemini tüm sunumların en keyifli olduğu yönünde de buldu. Projeden edinilen tüm veriler ve bulgular kısaca www.memprize.com adresinde kamuya açık hale getirilecek ve yarışmaya katılan tüm araştırmacıların ortak bir bilimsel makalesinde açıklanacaktır.

Daha akıllı çalışma seçeneklerini etkinleştirmek

Memprize, ekip tarafından paylaşılacak 10,000 USD'den oluşur. Radboud Üniversitesi Davranışsal Bilim Enstitüsü ve Memprize proje başkanlığında doktora yapmış olan Gesa van den Broek, "İlk Memprize'yi kazandıkça çok mutluyuz" diyor. "Bu, farklı araştırma geçmişlerini birleştirmemize izin veren ekibimiz için büyüleyici bir projeydi. Umudumuz, bu sonuçların öğrenme bilimlerindeki önemli bulgular etrafında farkındalık yaratacağını umuyordu. Örneğin hafızanın temel işleyişini anlayan öğrenciler, Bu nedenle, bu projede toplanan fikirlerin, etkin öğrenme uygulamalarının geliştirilmesine ilham verdiğini görmek harika olacaktır, bu süreç ekibin ilgilenmek isteyeceği bir süreçtir. "

Kaynak:

Radboud Üniversitesi 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image