Arama

Almanya göçmenlerle sahte baba dolandırıcılığı yaptığını görüyor

6 yıl önce

Alman yetkililer, artan sayıda gebe göçmen kadınların Alman erkeklerine babalık pozisyonu vermelerini ve böylece ikamet izni alabilmelerini sağladığını belirtti.

Almanya göçmenlerle sahte baba dolandırıcılığı yaptığını görüyor
ad image
ad image

 

Alman yayın kuruluşu RBB, tek başına Berlin'de 700 davayı bulmuştur. İçişleri bakanlığı üst düzey yetkililerinden Ole Schröder "Bildirilmeyen birçok olay var" dedi.
Vietnam, Afrika ve Doğu Avrupa'daki hamile kadınlardan sığınma taleplerinde artış oldu.
RBB , sahte babalık raketiyle mücadele etmek için yeni bir kanun tasarı hazırlanıyor .
Bazı gebe göçmen kadınların babalık kayıtlarını yaptırmak için 5.000 € (4356 £; 5.628 $) kadar sahte atalar ve avukat ödemiş olduğu bildirildi. Bu yapıldığında bebek otomatik olarak bir Alman vatandaşı olur ve anne kalma hakkına sahiptir.
Bununla birlikte, 2013'te bir Alman Anayasa Mahkemesi kararı, şüpheli durumlarda bile, babalık ihlalinde bulunmanın değerli olmayabileceğini belirtti; çünkü çocuğun vatansız kalmasına ve kanuni olarak yasadışı bırakılmasına neden olabilir.
Çatışma çeken mültecilerin, Afrika, Asya ya da Doğu Avrupa'da yoksulluktan kaçan ekonomik göçmenlerden çok Almanya'da ikamet etmeleri daha kolaydır.
'Önemli suçluluk'
Almanya, 2015 yılında çoğunlukla Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen 800.000'den fazla göçten bu yana sığınma kurallarını sıkılaştırmaya başladı.
Göçmenlik, Eylül ayındaki parlamento seçimlerinden önce önemli bir konudur. Bu göç, bazı yerel makamları özellikle zorladı, çünkü yeni gelenlere ev ve entegre olmak için mücadele verdiler.
Bununla birlikte, Balkan göç yolunda engellerin kaldırılmasının ardından, 2016 yılında sığınma taleplerinde bulunan sayılarda belirgin bir düşüş yaşandı.
Alman sığınmacılar için büyük düşüş
Göç ettiren sayıları kaydetmek Almanya'yı terk etti
Almanya'da göç edenlere günde on saldırı
Anketler, kitlesel göçe karşı çıkan Almanya için Ulusalcı Alternatif (AfD) desteğini almış ve ilk defa federal parlamentoya (Bundestag) girmek için yolda ilerliyor.
Başbakan Angela Merkel'in merkez sağ Hristiyan Demokratları (CDU) üyesi olan Schröder, "göçmenlik makamlarından çok sayıda kanıtımız var - sahte babalar bu konuda para kazanıyorlar ... başka bir deyişle, Suçluluk miktarı ".
RBB tarafından bildirilen bir davada, neo-Nazi sembollerine sahip olmaktan ötürü hüküm giymiş aşırı sağcı bir sempatizan, Vietnamlı bir çocuğun babası olduğu iddiasında bulundu.
Berlin'de bir devlet savcısı olan Martin Steltner ARD televizyonuna babalıkla ilgili yaygın taciz işaretleri bulunduğunu söyledi; örneğin bir çocuk 10 çocuğun babası olduğunu iddia ediyor.
ARD raporlarına göre, sahte atalar, pek çokları sosyal refah içinde yaşıyor gibi nadiren herhangi bir çocuk desteğini ödememektedir.
Terimle ilgili bir not: BBC, göçmen ismini, sığınma talebinde bulunan yasal süreci henüz tamamlamamış olan tüm insanlara göndermek için göçmen terimini kullanmaktadır. Bu grupta, Suriye gibi savaşa götüren ülkelerden kaçan ve muhtemelen mülteci statüsüne sahip insanlar ve hükümetler yönetmek üzere ekonomik göçmen olan iş arayan ve daha iyi yaşayan insanlar yer alıyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image