Arama

Yeni rapor, dünya genelinde hepatit C virüslü kişilerin sayısını yarı yarıya azalttı

7 yıl önce

Yeni bir Dünya Sağlık Örgütü (WHO) raporu, karaciğer zarar gören hepatit C virüsü (HCV) ile dünyada yaklaşık olarak tahmin edilen insan sayısının yarıya inmesine karşın, düşüşün son zamanlarda ortaya çıkan güçlü ilaçların ortaya çıkışı ile ilgisi yok Çoğu herkes için hastalık.

Yeni rapor, dünya genelinde hepatit C virüslü kişilerin sayısını yarı yarıya azalttı
ad image
ad image

 

DSÖ'nün Küresel Hepatit Raporu , 2015 yılında 71 milyon kişinin HCV ile yaşadığını, daha önce tahmin edilen 130 milyon ila 150 milyon arasında gerçekleştiğini tahmin ediyor. Raporda açıklandığı üzere, dramatik düşüş öncelikle insanların HCV genetik materyali olan RNA'yı ölçen testlerden kaynaklandı. Daha önce yapılan epidemiyolojik araştırmalarda insanların virüse karşı daha az hassas olan antikorları olup olmadığı test edildi.

Rapor, 257 milyon kişinin hepatit B virüsü (HBV) ile enfekte olduğunu ve önceki tahminlere çok yakın olduğunu tahmin ediyor. HBV ve HCV ilgisiz olmakla birlikte, her ikisi de bir kişinin bilgisi olmaksızın onlarca yıldır devam eder ve her ikisi de nihayetinde siroza veya karaciğer kanserine neden olabilir. 2015 yılında virüsler toplam 1.34 milyon kişiyi öldürdü. Raporta tüberkülozdan ölümlerle karşılaştırılabilir ve HIV / AIDS'ten daha yüksektir. 

İmparatorluk Koleji Londra'daki bir hepatit uzmanı Graham Cooke, enfekte kişilerin sayısını belirlemek için önceki "HCV" antikorlarına ya da "seroprevalansa" odaklanmanın iki şekilde kafa karıştırıcı olduğunu söylüyor. Cooke, son zamanlarda Sahra Güneyi Afrika'da yapılan çalışmaların meta- analizini yaptı ve antikor testleri üzerine pozitif sayılan insanların sadece% 51'inin viral RNA bulgusu bulduğunu keşfetti . Bu uyuşmazlıkların üçte biri kadarının bazıları virüsü kendiliğinden temizlediği için antikorlar oyalanmaya devam ediyor olsa da. Bir başka faktör, Cooke'nin geçmişte kesin olmadığını söylediği antikor testinin kendisidir.

Yeni jenerasyon ilaçlarla insanları iyileştirmek için küresel itki ile antikor kafesleri yerine virüste yeni odaklanma. Tedavi edilen kişiyi bildirmek, tedavinin durduktan sonraki 12 hafta boyunca standart kan testlerinde virüsün tespit edilemeyeceğini göstermek zorundadır. Cooke, "Açıklamaktan işine dönmek için bir an durduk" diyor. "Siz tarif ederken seroprevalans uyguluyorsunuz. Ancak antikor bulunan herkesi iyileştirmeye ihtiyacınız yok "dedi.

Raporun baş yazarı İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan DSÖ hepatolog Yvan Hutin, 2014 yılında yayınlanan HCV'nin küresel epidemiyolojisi hakkında geniş bir tartışmaya yer veren bir makalenin tahminleri büyük ölçüde azalttığını belirtti. Ancak DSÖ, daha düşük sayıları hemen kabul etmediğini, çünkü küresel hepatit programında çalışan çok küçük bir personele sahip olduğunu ve daha ileri çalışmalarla rakamları doğrulamak istediğini belirtti.

2011 yılına kadar, HCV enfeksiyonu için standart ilaçlar doğrudan virüse saldırmadı, toksikti, 48 hafta tedaviyi gerektirdi ve% 40'a kadar insan başarısız oldu. Ancak, HCV'yi sakat bırakan, sadece 12 haftalık tedaviyi gerektiren, yan etkileri az olan ve herkesi tedavi eden bir sürü ilaçlar piyasaya çıktı. İlaçların gelişmiş ülkelerde köklü fiyat etiketleri var - yaklaşık 45.000 $ 'ı tedavi ediyor - ancak şirketler, fakir ülkelerin, tam bir tedavi yöntemi için 200 $ gibi düşük maliyetli jenerik ilaçlar kullanmalarına izin veriyor. 2015 yılında sadece 1,1 milyon HCV virüsü taşıyan insanlar tedaviye başlamıştı.

Antikorları saptamak için kullanılan teşhis yöntemleri, virüsü ölçen testlerden çok daha zorlanıyor ve virüs, çoğu zorlu ülkelerde seyrek olarak varlığını sürdürüyor. DSÖ raporunda sadece 14 milyon kişinin aktif HCV enfeksiyonlarına sahip olduklarını bildikleri tahmin edilmektedir. Hutin, "Mevcut durum, teşhis testleri açısından tedaviden çok daha fazla sorun olabileceğidir" dedi.

HCV öncelikle, insanlar ilaç enjeksiyonu için iğneler paylaştığında ve uygun olmayan şekilde sterilize edilmiş tıbbi ekipman vasıtasıyla nakledilir; HBV enfekte annelerden bebeklerine ve açık olmayan sebeplerden dolayı çocuklar arasında bulaşır. WHO, 2015 yılında 1.75 milyon kişinin HCV bulaştıracağını tahmin ediyor.

Rapor, yeni HBV enfeksiyonlarının sayısını tahmin etmiyor. Ancak, beş yaşın altındaki çocuklarda HBV'nin dünyadaki yeni enfeksiyon oranının yaygın olarak kullanılan bir aşı (önce ilki 1981'de piyasaya çıktı) önce% 4.7'den 2015'te% 1.3'e düştüğünü belirtiyor.

HCV tedavisi daha kolaydır; HBV'nin önlenmesi daha kolaydır. HBV aşısı son derece etkilidir ve bebeklerin% 84'ü 2015 yılında aldı. Bir HCV aşısı henüz mevcut değil. HBV tedavi edilebilir, ancak tedavi edilemez.

Cenevre'de DSÖ bağışıklama uzmanı Ana Maria Henao-Restrepo, "Hepimiz mutluyuz ancak HBV aşısı ile ilgili kayıtsız değiliz" diyor. Özellikle dünya çapındaki bebeklerin% 84'ü tavsiye edilen üç aşı dozunu almasına rağmen, tavsiye edildiği gibi, sadece% 39'u ilk doğum gününden itibaren 24 saat içinde alıyor. Henao-Restrepo, "Doğum dozu gerçekten çok kritiktir, çünkü çoğu anneden çocuğa bulaşma doğum günlerinde ortaya çıkar" diyor Henao-Restrepo. "Sadece yarısı değil tüm ülkelerin doğumda bu can kurtaran aşılarını sunmalarını sağlamalıyız."

Anneleri doğum öncesi HBV'yi aktif şekilde çoğaltan bebekler doğum dozunu alsa bile enfeksiyon riski altındadır. Rapora göre, HBV antiviralleri ile enfekte olan hamile kadınlara enfeksiyon olasılığını azalttı.

Genel olarak, Hutin, bu tür müdahalelerin muhtemelen "yakında hepatit B çocuklarda tarih olacak" anlamına geldiğini söylüyor.

Dennis Normile'nin raporlamasıyla.

Yayınlanan: SağlıkBilimsel topluluk
DOI: 10.1126 / science.aal1077

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image