Arama

Yemen savaşı: Büyük kolera salgını korku, yardım dercesine

6 yıl önce

Çocukları Kurtarma sadakati uyarınca büyük bir kolera salgını, Yemen'den korkuyor.

Yemen savaşı: Büyük kolera salgını korku, yardım dercesine
ad image
ad image

 

Bu ay bu hastalığa yakalanan yaklaşık 250 kişi öldü ve her gün yüzlerce şüpheli vakanın bildirildiğini belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü, su kaynaklı hastalığın savaş sonrası yırtılmış bir ülkede endişe verici bir oranda yaygınlaştığını söyledi.
Sanaa geçen hafta isyancı sermayedeyken olağanüstü hal ilan edildi ve en kötü etkilenen bölgede oldu.
Çocukları Kurtarın korkuları binlerce kişinin kolayca tedavi edilebilir hastalıktan öldüğünü ve iki milyondan fazla yetersiz beslenen çocuğun özellikle risk altındadır dedi.

Kolera kirlenmiş su ve gıda yoluyla bulaşan su yoluyla bulaşan bir hastalıktır.
Semptomlar akut ishal ve kusmayı içerir. Kolera hastalığı olan insanlar çok hastalanabilir ve tedavi edilmediğinde saatlerce ölüm olabilir.
Ülkede kolera tedavi merkezleri kuran Charity Médecins Sans Frontières (MSF), salgının kontrol dışı kalacağı konusunda da korkuyor.
MSF'nin Yemen'deki misyon şefi Ghassan Abou Chaar, "Salgın öncesi sağlık sistemi zaten fazla gerildi ve insanların sağlık ihtiyaçları zaten çoktu" dedi.
Salgını kontrol altına almak için sadece tıbbi imkânlara sahip olanları tedavi etmek yeterli olmayacak, su ve sanitasyonu iyileştirerek ve yeni vakaları önlemek için topluluklarda çalışarak da hastalığın kaynağını ele almamız gerekiyor "dedi.

WHO diyor Suudi önderliğindeki çok uluslu koalisyon tarafından desteklenmektedir ve bu Huti için yardımcı sağlık tesislerinin az% 45 tamamen neredeyse 300 hasarlı veya Başkan Abdrabbuh Mansour Hadi sadık güçleri arasında kavga yıkılan ile, Yemen çalıştığını Isyancı hareketi.
Çocukları Kurtarın, çatışmanın her tarafında, hemen ithalat kısıtlamaları sona ermesi gerektiğini söyledi.
Sekiz milyondan fazla insan içme suyuna ve sıhhi tesisattan yoksundur.

BM'ye göre, Yemen'deki çatışmanın Mart 2015'te tırmandığından beri 8 binden fazla kişi çoğunlukla siviller öldürüldü ve 44.500 kişinin yaralandığı bildirildi.
Savaş, insani yardıma muhtaç 18.8 milyon kişiyi terk etti.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image