Arama

Şok sözler "Kazma"

7 yıl önce

Spor yazarları, Grasshoppers karşısında 3-0'lık galibiyet alan Fenerbahçe'yi, yeni hocasını ve oyunu değerlendirdi.

Şok sözler "Kazma"
ad image
ad image

ŞANSAL BÜYÜKA / MİLLİYET

Aslında yeni teknik direktör Advocaat’a “hoş geldin“ dememiz lazım ama, Hollandalı hocadan önce “hoş geldin“i Stoch hak ediyor... Futbolda kadere de inanmak lazım... Fenerbahçe’de hoca değişikliği olmasa, Hollanda’dan Twente yıllarından tanıdığı bir hoca gelmemiş olsa, Stoch büyük bir olasılıkla son iki yılda olduğu gibi yine gurbete çıkacaktı...

UĞUR MELEKE / HÜRRİYET

Advocaat, kariyeri boyunca 4­3­3’ü tercih etmiş bir hoca. Dün de Emenike’yi sağa, Aatif’ı sola koyarak 4­3­3’ün bir varyantı sayılabilecek 4­2­3­1’i denedi. Skrtel­Neustadter savunmada güvenlilerdi. Van der Wiel bu yıl Gökhan’ı aratmayacak hücum katkısı verecek gibi. Salih gelişmeye devam ediyor, Stoch tescilli noktasından yine 2 süper gol attı. Ancak kabul edelim ki futbol formasyondan ibaret değil. Advocaat’ın elinde sihirli değnek olmadığına göre orta sahaya iki yönlü bir­iki oyuncu takviye edilmesi gerek. Ozan, Mehmet tek yönlüler. Salih gibi iki yönlü bir­iki seçenek daha Advocaat’ın elini rahatlatacaktır.

ATTİLA GÖKÇE / MİLLİYET

Dick Advocaat duruşuyla, disipliniyle güven veren, kişiliği ve taktik anlayışıyla Fenerbahçe’ye yakışacak bir teknik direktör. Fakat bir keşkemiz var. Keşke sezon sonunda Pereira ile el sıkışıp Hollandalı hocayı getirselerdi. Hesap, tazminat, maaş bundan kötü olmazdı.

ERSİN DÜZEN / VATAN

Vitor Pereira sonrası F.Bahçe nasıl olacak sorusunun yanıtı tabii ki tek maçta verilmeyecek ancak dün akşam üzerindeki ölü toprağını atmış bir takım vardı sahada. Pereira’nın gönderilme operasyonu geçen sezonun sonunda yapılıp Dick Advocaat daha erken takımın başına geçse F.Bahçe belki hâlâ Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam ediyor olurdu ancak artık bunu tartışmanın manası yok.

ERMAN TOROĞLU / FOTOMAÇ

Maçın genelinde Fenerbahçe oyuna hakimdi. Haliyle topa da hakim olan taraftı... Biraz sürat yapabilseler çok iyi olacak. Ama normal. Teknik adam değişikliği var. Giden ne istiyordu; gelen ne istiyor? Haliyle alışacaklar. Grasshoppers iyi bir takım değil. Bu Fenerbahçe, Grasshoppers'ı deplasmanda daha rahat yener. Yani ordaki maçta saçma sapan işler yapmazlarsa, ilk 20 dakika oyunu tutarlarsa Fenerbahçe turu rahat geçer.

GÜRCAN BİLGİÇ / SABAH

Eğer Advocaat fizik gücünü yükseltmeyi başarabilirse bir ay sonra pes etme dakikaları da erteleme alacaktır. Merakla beklediğimiz tabelada yazacak olan değildi. İki takım arasındaki fark ortadaydı. Gereken; bunu bilecek ve bildirecek oyun şeklindeydi. İlk 45'te oyunu sadece rakip sahaya yıkmakla kalmadılar, ceza alanına çok adamla girerek de golün hep etrafında gezdiler, pozisyonlar buldular. Bir önceki dönemin hücum cezalısı iki beki de bu bindirmeler içinde rol almaktan kaçınmadı, oyun alanını genişletti. Hem geniş alanda pas yapma şansı buldular, hem de kendi takım zaaflarını minimize etti

BAĞIŞ ERTEN / CUMHURİYET

Tamam, bu maç daha ilk celseydi. Ama iki takım arasında sıklet farkı çok belirgindi. O yüzden hiç gerilmedi tribünler. Peki, kim iyi kim kötüydü? Stoch şov yaptı, tamam. Fakat, öncelikle Salih’ten bahsedilmeli. 4. dakikada gelen golde de, 72’dekinde de daha önce yapmadığı ne varsa yaptı. Çalımlar, vücutla adam eksiltmeler, mücadeleyi bırakmamalar, taymingi on numara paslar ve sonunda da Aatif ve Stoch’un önüne servis olan goller... Tüm bunlar onun potansiyelini iyi gösterdi.

İLKER YASİN / HÜRRİYET

Geçen sene savunma ağırlıklı oynadığı için eleştirilen Pereira bu sezon transferde 4 savunmacı, 1 orta saha oyuncusu aldı. 4-3-3 ve 4-4-2 sistemlerinde hücum felsefesini öne çıkaran bir takım kurmak isteyen Advocaat, elindeki kadroyla bunu
becerebilir mi?

İLKER YAĞCIOĞLU / TAKVİM

Fenerbahçe'nin bu sezon ofansif yönden çok daha renkli bir takım olacağını söyleyebiliriz. Artık lig başlıyor. İlk maç Başakşehir ile. Bu maç Advocaat'ın katkısını ve takımın durumunu görebileceğimiz iyi bir sınav olacaktır. Ama giörünen o ki şu an için işler iyi gidiyor.

ÖMER ÜRÜNDÜL / SABAH

Emenike, Fernandao ve Van Persie yalnızca santrfor özelliğine sahip oyuncular. Bu durumda bu üçlüden ikisi yedeğe düşecek. Bu da önemli bir sıkıntı yaratır. Fenerbahçe orta sahadaki futbolcuların yapısı itibariyle 4-4-2 düzeni de uygulayamaz. Bu da çift santrfor oynayamayacak demektir.

FEYYAZ UÇAR / FANATİK

Evindesin, Rakip dengin değil. Ne de güzeldir, erken gol. Sonrası basit. Çıkarken top kaybetme.. Kendi ceza sahanda rakibe dalma.. Yani bireysel hatasız üstünlüğünü koru. İkinci golü kovala. Nitekim maç boyu Fenerbahçe’li futbolcular Monaco maçındaki hatalarını tekrarlamadılar. Sonuç ortada. İlk maçta tur geçildi..Sistem değişikliği sorun değil. Zira Fenerbahçe geçen sezonun çoğunu bu şekilde oynadı.

METİN TEKİN / SABAH

Şu maç için Advocaat'ın Fenerbahçe'si diyemeyiz. Advocaat'ın Fenerbahçe ile tanışma maçı diyebiliriz. Advocaat kimliğinde bir Fenerbahçe için 3-4 hafta beklemek gerekiyor.. Fernandao'nun bu performansı devam ederse o bölgede önceliği Van Persie alacaktır. Bazen oyuncuların çok uzun zamanı olmaz. Bazen bir maçta teknik heyete kendinizi ifade etmeniz gerekir.

GÜRKAN KUBİLAY / FOTOMAÇ

Rakip 2 sıklet hafifti. İkinci yarıda da F.Bahçe tempoyu istediği gibi ayarladı. Salih giderek yıldızlaştı. Advocaat, pozisyonları kaçıran Fernandao'ya kement attı ama RvP'yi kanada, Emenike'yi santrfora aldı. Deniyor ve oyuncuyu da mutlu edecek düzeni arıyordu bir yandan. Aatif'in yerine giren Stoch, Salih'in süper pasında, en çok sevdiği işi yaptı ve attı. Son dakikada ise posta pulu taklidi yapıyordu.

OKTAY DERELİOĞLU / TAKVİM

Pereira'nın takımdan gitmesi Advocaat'ın gelmesi belli ki Fenerbahçeli futbolcuları olumlu yönde etkilemiş. Daha çok pas yapan daha çok hücumu düşünen bir Fenerbahçe izledik. Grasshoppers önündeki Fenerbahçe'nin futbolu belki ilerisi için tam bir ölçü olmayabilir ama Sarı- Lacivertli takımda işlerin daha iyi gittiği kesin.Aatıf'ın golüyle perdeyi açan Fenerbahçe'nin özellikle Van Persie ve Stoch'un oyuna girmesinden sonra daha da hareketlendiğini söylebilirim.Emenike sağ çizgide fazla etkili gözükmedi.

SERDAR ALİ ÇELİKER / HABERTÜRK

Açık konuşalım, kimse kusura bakmasın, F.Bahçe’nin orta alan ve hücum oyuncuları toplamında ‘kalite’ isim 1.5 tane. RvP ve Salih. Diğerlerine bakalım: Fernandao kazma; Emenike atlet; Aatıf gole rağmen takımın en kötüsü. Stoch, böyle alan ve şut imkanı bulunca iş yapar. Volkan Şen ve Alper de çok skorer isimler değilken Türkiye Ligi şampyionluğu için orta alan 3’lüsüne skorer bir orta alan oyuncusu şart.

İniesta, ­ Ramsey, ­ Hakan Çalhanoğlu gibi 10 numara değil de 8 numara oynayıp skor da üretebilen bir isim lazım. Kagawa’yı kiralamak ya da Kampl’ı almak önerilebilir. Bu tür bir oyuncu alınırsa iyi savunma oyuncuları ile skor üretebilen en az 3 oyuncu ile RvP­-Transfer­-Salih (asist olarak) oyun yapısından bağımsız olarak şampiyonluk yolunda yürünebilir. Maça gelirsek.. Konuşacak fazla bir şey yok. Fernandao bu haliyle 18’e giremez. Aatıf yedek olur. Emenike deplasmanda iş yapar da içeride kapanan takımlara karşı alan bulamayınca kaybolur. RvP güçlenirse direkt santrf

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image