Arama

SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ’NDEN İSTAÇ’A ÇEVRECİ TESİS ÖDÜLÜ

6 yıl önce

Sağlıklı Kentler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ’a En Çevreci Tesis Ödülü verdi. Başkan Mevlüt Uysal, devlet ve özel sektör eliyle şehirleri daha sağlıklı kılmak için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Şehrimizi ve ülkemizi hep birlikte daha yaşanabilir kılabiliriz” dedi.

SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ’NDEN İSTAÇ’A ÇEVRECİ TESİS ÖDÜLÜ
ad image
ad image

 

 ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de çevre ödülünü almaya hak kazanan tesisleri ve firmaları terbi ederek, “Sağlıklı Kentler Bbirliği’nin hedefleri, sağlıklı kentleşmeyle halkın sağlığını korumanın ötesinde, sosyal açıdan ve çevresel açıdan kapsayıcılığı ve sürdürülebilirliği başarmaktır. Çevreci tesis ödülü, hem sağlık hem sürdürülebilirlik açısından birliğimizin hedefleriyle çok güzel bir şekilde örtüşmektedir” dedi.

Ödül almaya hak kazanan tesislerimizin çoğunluğunun, İstanbul, Bursa, Gebze, Bilecik, İzmir ve Denizli gibi sanayimizin en yoğun olduğu bölge ve illerden olmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Menderes Türel, “Ağır sanayinin yoğun olduğu bölgelerde çevreyi koruma sorumluluğu çok daha ağırdır.3 Bu tesislerimizin örnek olmasını, bu yarışmamızın coğrafi kapsamının giderek genişlemesini temenni ediyorum. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız verilerine göre ülkemizde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce’de 38 Organize sanayi bölgesinde 27 bin fabrika bulunuyor. Buna Bursa’yı, Tekirdağ’ı da ilave edersek sanayi sektörümüzün yüzde 80’i bu bölgede bulunmaktadır. Bu yoğunluğun meydana getirdiği çevresel yükü hepimiz tahmin edebiliriz” diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından Mevlüt Uysal ve Menderes Türel tarafından En Çevreci Tesis Ödülü almaya hak kazanan firmalara ödülleri takdim edildi. İSTAÇ’ın ödülünü de Genel Müdür Fahrettin Soran aldı. Tören ödül alan firmaların aile fotoğrafıyla son buldu.

“Herkes İçin Sağlık” temasıyla çalışan Sağlıklı Kentler Birliği, Dünya Sağlık Örgütü’nün “Sağlıklı Şehirler Projesi”nin bir uzantısı. Dünyanın her yerinden çok sayıda şehri bir araya getiren bir proje, Avrupa’da 31 ülkede 100’ün üzerinde kentte devam ediyor.

Türkiye’de 2005 yılında kurulan ve 67 üyesi bulunan Birlik, “sürdürülebilir kalkınma” ile “sürdürülebilir kentler yaratmayı” amaçlıyor. Çevreye ve insan sağlığına duyarlı tesisleri ödüllendiriyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image