Arama

Rabia Haroğlu,Gök Bayrak Elbet Göklerde Özgürce Dalgalanacaktır

8 yıl önce

Şarkın Gençliği Derneği Genel Başkanı Rabia Haroğlu Çin Devletinin Doğu Türkistan'a yaptığı zulme dur demek için yazılı basın açıklaması yaptı.

Rabia Haroğlu,Gök Bayrak Elbet Göklerde Özgürce Dalgalanacaktır
ad image
ad image

Çin devletinin Doğu Türkistan halkının dini özgürlüklerini kısıtlamaya çalıştığını vurgulayan Haroğlu, Çin Devletinin bu zulümden vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

 

Doğu Türkistan’da Çin Devletinin uyguladığı şiddetten gittikçe kaygılanmaktayız. Uzun yıllardan beri Çin Devleti Doğu Türkistan’ı işgal altında tutmaktadır. Doğu Türkistan’a şiddet, korku, zulüm ve asimilasyon reva görülmektedir... Dinleri, dilleri, kimlikleri ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.


Devletin ve Çinlilerin baskısı altında kalan Uygurların her ne kadar serbest denilse de dilleri İlkokuldan Üniversiteye kadar bütün okullarda yasaklanmış durumdadır. Camiler açık gözükse de gençlerin, memurların, öğretmenlerin camiye gitmeleri yasaktır. Kuran okuyan ve kendi şartlarında İslamı yaşamaya çalışanlar da takip altındadır. En ufak talepleri bile Terörizm diye nitelendirilip, baskı altına alınmaktadır.


Çin Hükümetini derhal bu soykırımdan vazgeçmeye davet ediyoruz! Geçmişte birçok ırkçı nedenlerden dolayı Uygurlara yönelik etnik cinayetler işlenmiştir. Bu katliamlar neticesinde binlerce Uygur kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Bu bölgede yaşayan insanların sıkıntılarına derhal çözüm bulunmalı ve kalıcı bir barış inşa edilmelidir. Bununla birlikte bölgede din hürriyetinin ve özellikle müslümanların hayatlarının olumsuz etkilendiğini de belirtmek isteriz. 


En tabi hakları olan işgale karşı direniş, Filistin'de Irakta Afganistan ve Çeçenistan'da olduğu gibi Terörizmle suçlanmaktadır. Direnişin ve Direnişçilerin Terörist değil, bu coğrafyalarda İşgali Sürdürenlerin terörist olduğu açık bir gerçek değil midir?


Dünya'nın neresinde olursa olsun, inancından, dilinden, kültüründen, düşüncesinden, dolayı asimilasyona ve katliama tabi tutulanların, yani mazlumun yanında, kim olursa olsun bu zulmü işleyen zalimlerin de karşısında olduğumuzu haykırıyoruz.

Çin’in yaptığı yanlışın bir an evvel farkına varmasını, zulme karşı koyan tüm insanlığın sesini bir an evvel dikkate almasını umuyoruz. İzledikleri baskıcı politikayı bırakmalarını, Doğu Türkistan’ın yazılı özerkliğini ve Uygur Türklerinin onurlu ve özgürce yaşama haklarını zihinlerinde kabullenmelerini bekliyoruz. Doğu Türkistan’da yaşanan katliamı nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Uluslar arası örgütleri, devletleri ve sivil toplum örgütlerini yaşanan vahşetin engellenmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz. Şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır Uygur kardeşlerimize de davalarında zafer diliyoruz."

Elazığ Haber, Merkezi

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image