Arama

Mircea Lucescu, karma maçlarını değerlendirdi

6 yıl önce

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 27-28 Şubat tarihlerinde TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig Karmalarının maçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mircea Lucescu, karma maçlarını değerlendirdi
ad image
ad image

 

A Milli Takım'ın oyuncu havuzunun genişletilmesi için Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig kulüplerinin 23 yaşın altındaki oyuncularıyla gerçekleştirilen organizasyonun çok faydalı olduğunu vurgulayan Lucescu, etkinliği yapma amaçlarını şu sözlerle anlattı: "İlk hedefimiz Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig'de oynayan genç futbolcuların düzeyini ve potansiyelini görmekti. Ayrıca bu oyuncuları, hali hazırda milli olan futbolcularımızın seviyeleri ile karşılaştırmak istedik. Geçmiş yıllarda genç ve ümit milli düzeyde forma giymiş ancak şu an yaşça nispeten daha büyük olan oyuncuların da son durumlarını gözlemlemeyi amaçladık. Karma maçları, tüm bunlar için bize imkân tanıdı".

Oyuncuların tespiti için çok fazla maç izlendiğini vurgulayan Rumen teknik adam, "A, Ümit ve Genç Milli Takım antrenörleri ve TFF bölge antrenörlerinin koordinasyonu ile tüm takımları ve oyuncuları takip ettik. Karma maçlarını düzenlemeyi sürdüreceğiz. Bu takımların, uluslararası maç yapabilmesini sağlamak için çaba göstereceğiz. Ben, Türk futbolcuların potansiyeline güveniyorum. Karma organizasyonlarının olumlu yansıması mutlaka olacaktır" diye konuştu.

Karma maçlarının düzenlenmesinde görev alan isimlerden U15 Milli Takımı Teknik Direktörü Nedim Yiğit de bazı teknik bilgileri paylaştı. Yiğit, "İki aylık bir süreçte, TFF 2. Lig ve Spor Toto 1. Lig'deki 54 kulübü kapsayacak şekilde toplam 254 maç takip edildi. Her bir takım 6-7 kez izlendi. Karmalara davet ettiğimiz oyuncuların bazılarını 12-16 yaş aralığından beri tanıyoruz. Ben de ülkemizin oyuncu potansiyelinden eminim" dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image