Arama

Kurumsal Windows Web Hosting

2 yıl önce


Kurumsal Windows Web Hosting
ad image
ad image

 

Web hosting, günümüzde hemen hemen tüm şirketler tarafından ihtiyaç duyulan bir hizmet olmuştur. İnternet dünyasında varlığını tanıtma noktasında en önemli ve gerekli adımların başında olan hosting ihtiyacı, kurumsal şirketler tarafından daha da önemli hale gelmektedir.

Hosting ihtiyacının karşılanması, özellikle hangi hosting türünün kullanılması gerektiğine karar verilmesini zorunlu hale getirmektedir. Kurumsal windows web hosting ya da kurumsal Linux web hosting seçeneklerinin değerlendirilmesi ve bu anlamda bir karar verilmesi gerekmektedir. Özellikle normal kullanıcılar için bu iki hosting arasında çok ciddi bir farkın olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Veritabanı Yönetim Sistemleri: Linux sunucuları, küçük ve orta ölçekli uygulamalar için MySQL ilişkisel veritabanında LAMP sunucu yazılım paketini kullanır. MSSQL, tıpkı Microsoft Access veritabanları gibi Windows platformunda çalışır. MSSQL, karmaşık ve çok işlevli kurumsal portalların geliştiricileri ve yüksek güvenilirlik gereksinimleri olan projeler tarafından kullanılır.

Emniyet: Linux işletim sistemi çalıştıran bir web kaynağının virüslerden ve hacker saldırılarından daha fazla korunduğuna inanılmaktadır. Güvenlik konusu, yazılım platformuna çok az bağlıdır. Buradaki ana rol, yöneticinin profesyonelliği, tehditleri izlemek için doğru ayarlar, barındırma sağlayıcısı düzeyinde koruma organizasyonu ve kaynağın sahibi tarafından oynanır. Windows, virüslere ve Truva atlarına karşı koruma sağlamak için XEN sanallaştırma teknolojisini kullanır; sunucuya erişim denetimi ve merkezi kimlik doğrulama, Active Directory aracılığıyla gerçekleşir. 

Donanım Gereksinimleri: Linux platformu, sunucu kaynakları üzerinde daha az talepkardır; VDS barındırmayı en minimum CPU ve RAM yapılandırmasıyla kullanabilirsiniz. Windows Server'ı yüklemek, daha üretken ve ölçeklenebilir sabit sürücüler gerektirecektir.

Yönetim: Yönetilmeyen barındırma, karmaşık Linux kurulumu için kalifiye bir uzmanın katılımını gerektirir. Windows Server platformundaki bir sunucu, tanıdık bir grafik arabirim kullanılarak bağımsız olarak yönetilebilir.

Destek: Açık kaynaklı yazılımın geliştirilmesinin net bir yeri yoktur, pratik olarak yasal bağlantıdan yoksundur. Linux kullanımında sorun olması durumunda, bunları kod düzeyinde kendiniz çözmeniz veya çoğu İngilizce olan forumlarda yanıtlar aramanız gerekir. Sağlayıcıdan maksimum destekle yönetilen barındırma, daha pahalı bir plan için ödeme yapmanızı gerektirir. Resmi Microsoft ürünlerinin satın alınması, lisans fiyatına dahil olan düzenli güncellemeleri ve ücretsiz teknik desteği içerir.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image