Arama

Hangi Aromaterapi Yöntemleri Vardır?

2 yıl önce


Hangi Aromaterapi Yöntemleri Vardır?
ad image
ad image

 

Aromaterapi tedavisi dünyanın farklı ülkelerinde birkaç bin yıldır kullanılmaktadır. Eski zamanlarda, sağlığı ve iç huzurunu geri kazanmanın ana yollarından biriydi ve bugün aromaterapi teknikleri hale popülerliğini korumaya devam etmektedir. Bu masaj Ankara bölgesi başta olmak üzere tüm coğrafi ortamlarda hastalık önleme veya bir tedavi programının ayrılmaz bir parçası olarak kullanılabilirler.

Aromaterapi masajında uçucu yağlar ve özellikle de birçok bitkiden elde edilen özler kullanılmaktadır. Bu doğal unsurlar, her yaştan insan için uygundur ve çok farklı nitelikteki hastalıklardan kurtulmaya yardımcı olur. Ek olarak, uçucu yağlar antiseptik olarak ve ilaçların yan etkilerini hafifletmek için kullanılabilir.

Ankara masaj spa salonlarında olduğu gibi dünya genelinde uygulanan birçok aromaterapi türleri bulunmaktadır. Bu aromaterapilerden en yaygın ve etkili olanlar ise şunlardır;

  1. Aromatik masaj
  2. Uçucu yağlar içeren pansumanlar ve losyonlar
  3. Aromatik banyolar
  4. İnhalasyon

Aromatik masaj

Merkezi sinir sistemi, solunum organları ve dolaşım sistemi üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Masaj salonu Ankara bölgesinde uygulanan böyle bir masaj, özel bir krem ​​ve aromatik yağ karışımı ile yapılır.

Uçucu yağlar içeren pansumanlar ve losyonlar

Vücudun veya iç organın belirli bir kısmı üzerindeki nokta etkisi oluşturmaktadır. Böyle bir kompres yapmak için, uçucu yağı sıcak veya soğuk suda çözmeniz ve ardından bir bandajı veya atkıyı onunla nemlendirmeniz ve ağrılı noktayı yarım saate kadar sarmanız gerekir.

Aromatik banyolar

Banyoyu dolduran suda çözünen uçucu yağlar cilt tarafından anında emilir ve en kısa sürede iç organlarda iyileştirici etki gösterir.

İnhalasyon

Yağlarla serpiştirilmiş sıcak buharı solumalı ya da ıslanmış kumaşı koklamalısınız.


Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image