Arama

Güney Afrikalı çocuk HIV 'neredeyse iyileşti'

6 yıl önce

Doğuşta HIV bulaşmış dokuz yaşındaki bir çocuk, Güney Afrika'daki doktorların söylediklerine göre, hayatlarının çoğunu hiçbir tedaviye ihtiyaç duymadan geçirdi.

Güney Afrikalı çocuk HIV 'neredeyse iyileşti'
ad image
ad image

 

Kimliği korunan çocuğa doğumdan kısa bir süre sonra patlama verildi.

O zamandan beri sekiz buçuk yıldır uyuşturucu kullanıyorlardı, belirtileri veya aktif virüs belirtileri yoktu.

Ailenin "gerçekten sevindiği" söyleniyor.

Çoğu kişinin, HIV'in bağışıklık sistemini tahrip etmesini ve AİDS'e neden olmasını önlemek için her gün tedaviye ihtiyacı vardır.

Çocuğun nasıl korunulduğunun anlaşılması, HIV'i durdurmak için yeni ilaçlara veya aşıya neden olabilir.

Çocuğun annesi 2007'de doğum sırasındaki enfeksiyonu yakaladı. Kanında çok yüksek düzeyde HIV vardı.

Erken antiretroviral tedavi sırasında standart bir uygulama değildi, ama bir klinik çalışmanın bir parçası olarak dokuz haftalık gelen çocuğa verildi.

Virüs seviyeleri tespit edilemedi, 40 hafta sonra tedavi durduruldu ve virüs, çalışmaya katılan herhangi birinin aksine geri döndü.

Virüsün kendisini tamamen kurma şansına sahip olmadan önce saldırmasıyla başlayan erken terapi, daha önce iki kez "iyileşme" vakalarına karışmıştı.

"Mississippi Bebek", doğumdan sonraki 30 saat içinde tedavi altına alındı ve kanında HIV yeniden ortaya çıkmadan tedavi olmadan 27 ay geçti.

Fransa'da uyuşturucu kullanmadan 11 yıldan fazla süren bir hastayla ilgili bir dava da mevcuttu.

Johannesburg'daki Perinal HIV Araştırma Birimi'ndeki pediatrik araştırmanın başında bulunan Dr. Avy Violari, "Tek başına antiretroviral terapinin hafifletilmesine neden olabileceğine inanmıyoruz.

"Bu çocuğun niçin niçin sağladığının sebebi nedir bilemiyoruz - bunun genetik veya bağışıklık sistemi ile ilgili olduğuna inanıyoruz."

'Sanal tedavi'

Bazı insanlar, "elit denetleyiciler" olarak adlandırılan bir HIV enfeksiyonuyla başa çıkmada doğal olarak daha iyidir. Ancak, çocuk ne olursa olsun, daha önce görülen her şeyden farklıdır.

Bir ilaç, antikor veya aşı gibi yeni bir terapi şekli olarak çoğalması, diğer hastalara yardım etme potansiyeline sahip olacaktır.

Çocuğun vücudunda aktif bir HIV yokken, virüs çocuğun bağışıklık hücrelerinde tespit edilmiştir.

HIV, gizli HIV olarak adlandırılanları uzun süre içlerinde gizleyebilir, bu nedenle çocuğun gelecekte uyuşturucu tedavisine ihtiyaç duyabileceği bir tehlike söz konusudur.

Johannesburg'daki ekip, çalışmayı İngiltere'nin MRC Klinik Denemeler Birimi ile birlikte gerçekleştirdi.

'Bir çocuk'

Londra merkezli Prof Diana Gibb, BBC News web sitesine şunları söyledi: "Hayal gücünü yakalar, çünkü sanal bir tedaviniz var ve böyle durumlarda görmek heyecanlı.

"Ancak bir çocuğun hatırlanması önemlidir.

"HIV hala dünyada büyük bir sorundur ve Afrika'daki daha büyük sorunlara bakmak yerine tüm gözümüzü bu gibi bir fenomene uygulamamalıyız."

Dünya genelinde 36.7 milyon insan HIV ile yaşıyor ve sadece% 53'ü antiretroviral tedavi almaktadır.

Ulusal Allerji ve Enfeksiyöz Hastalıklar Enstitüsü müdürü Dr. Anthony Fauci, "Enfekte bebeklerde uzun süreli HIV iyileşme sürecini nasıl geliştireceğinizi öğrenmek için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor.

"Ancak bu yeni dava, bebeklik döneminde başlayan kısa bir süre HIV ile enfekte çocukları tedavi ederek ömür boyu sürecek terapinin yükünü ve tipik olarak HIV ile ilişkili uzun vadeli immün aktivasyonun sağlık sonuçlarını kaldırabileceğimiz umudunu güçlendiriyor. hastalığı."

Sonuçlar, HIV Bilimi konulu IAS Konferansı'nda sunuluyor .

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image