Arama

Grip: Kentsel efsane ya da bilimsel gerçeklik?

6 yıl önce

"İnsan gribi" fenomeni onlarca yıldır. Ancak durum sadece bir kent efsanesi mi yoksa bilim onu ​​destekliyor mu? Yeni araştırma araştırıyor.

Grip: Kentsel efsane ya da bilimsel gerçeklik?
ad image
ad image

 

"Gribi" , "yaygın bir hastalık (genellikle hafif soğuk) hastanın hayatı tehdit edici olarak sunduğu" tüm erkeklerin paylaştığı bir durum olarak tanımlanır.

Kentsel Sözlüğe göre, bir kız arkadaşı olması hastalığınızı kötüleştirecek gibi görünüyor: "Hasta erkek arkadaşın olduğunda, standart semptomları (merhamet için büyük bir istek gibi) sergileyecek ve aynı zamanda onu yatıştırmak için yaptığın tüm çabaları reddedecektir ."

Aslında, cinsiyet hastalığın gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Öyle görünüyor ki kadınlar sadece insan gribine karşı bağışık değil , aynı cinsiyetteki semptomlara tanık olmak onları kızdırıyor.

Ataerkil erkeklik düşüncelerinin artan baskısı göz önüne alındığında, kadınlar sonunda erkeklerle dolup taşar, semptomlarını alay eder ve onları imalat olarak reddeder. Kendi cinsiyetçi şaka biçimini kullanan kadınlar, genellikle bu insanlara "zehirli" veya "çığırtkanlılar" derler.

Peki ya toplum daha önce insan gribi geçiren insanlara haksızlık yaparsa? Peki ya önceden düşünülmüş "bir erkek gibi almaya" ne manaya gelen düşünceler, hastalığın anlaşılması ve bilimsel delillerin değerlendirilmesi yolunda durduysa ne olur?

Yeni araştırma bu adaletsizliği düzeltmeyi amaçlıyor. Kanada'daki Newfoundland Anıt Üniversitesi'nde klinik asistanı olan Dr. Kyle Sue, mevcut çalışmaları erkeklerin sadece semptomlarını abarttığından mı yoksa aslında immünolojik açıdan kadınlardan daha aşağı olup olmadığına bakmak için incelemeye koydu.

Dr. Sue'nun sonuçları, BMJ'nin Noel baskısında yayınlandı . Yeni raporda yazdığı gibi "Erkek viral solunum semptomlarını aşırı bilimsel bulgulara ihtiyaç duymadan abartılı" olarak görmek, yetersiz sağlık bakımı da dahil olmak üzere erkekler için önemli etkilere sahip olabilir "dedi.

 Bugün Medikal Haberleri desteklediğiniz için teşekkür ederim
Dişi bağışıklık sistemi daha güçlü olabilir
PubMed / Medline ve Cochrane gibi tıbbi veritabanları kullanılarak Dr.Sue bir dizi fare çalışması ve epidemiyolojik kanıt gözden geçirdi.

Yetişkin erkeklerin sadece influenza ile hastaneye yatırılma olasılığının artmasının yanı sıra, "influenza ile ilişkili ölüm" oranları da aynı yaştaki kadınlarla karşılaştırıldığında erkeklerde daha yüksek bulundu.

Önemli olarak, bu dernekler, kalp hastalığı , kanser , kronik solunum sistemi hastalığı veya böbrek hastalığı gibi temel koşullardan bağımsız olarak güçlü idi .

Daha ileri çalışmalar, erkeklerin akut solunum yolu hastalıklarına daha yatkın olmasının yanı sıra "komplikasyonlara daha yatkın" olduklarını ve daha yüksek bir mortaliteye sahip olduklarını ileri sürdü.

Dr Sue ayrıca, kadın bağışıklık sisteminin erkeklerden daha aktif olduğunu ortaya koyan bir dizi fare çalışmalarını vurguladı. Bu, araştırmacıların seks hormonlarının influenza sonuçlarını etkileyebileceğine inanmalarına ve hayvanların in vivo çalışmalarında bu hipotezi desteklediğine inanmalarına neden oldu .

Ve Sue tarafından aktarılan bir araştırma, daha yüksek testosteron seviyesine sahip erkeklerin influenza aşılarına karşı daha düşük bir bağışıklık tepkisi olduğunu gösterdi ki bu, testosteronun bir immünosupresif rolü olabileceğini gösteriyor.

İnsan gribi kavramı adaletsiz olabilir
Dr Sue'nun şu ana kadar "insan gribi" teriminin uygun şekilde tanımlanıp düzenlenmediğini ya da hiçbir bilimsel dayanağı olmayan, sadece kökleşmiş bir aşağılayıcı terimi incelemediği hiçbir bilimsel derleme not edilmediği gibi.

Bununla birlikte, "daha fazla kalite araştırmasına ihtiyaç olduğu konusunda uyarıda bulunuyor, çünkü" viral miktarların, bağışıklık yanıtı, semptomlar ve iyileşme süresinin çevresel koşullardan etkilenip etkilenip etkilenebilecekleri belli değil. "

Ancak, delil ışığında Dr. Sue, insan gribi kavramının bir efsane olabileceğini ve bunun da zararlı olduğuna karar verir.

Diğer bir deyişle, erkeklerin "zehirli" olmadığını öne süren bilimsel çalışmaların bol miktarı var. Daha ziyade, hastalığa karşı farklı tepki vermelerini sağlayan daha zayıf bağışıklık sistemine sahip olabilirler.

Bütün şakalar bir yana, cinsiyetçi görüşümüzün hep orada bulunan bilimsel kanıtı görmemizi engellemesi de olabilir.

Şimdi, kadınların adet öncesi sendromu ve ağrılı menstruasyon krampları için aynı aydın paradigmayı uygulayabilseydik, dünya daha iyi, daha cinsiyet eşit bir yer olurdu.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image