Arama

Evde Hasta Bakımı için kadro talebi

6 yıl önce

Evde hasta bakım teknikerliği bölümünden mezun olan ve bu bölümü şu anda okuyan binlerce arkadaşımız sayın bakanımızdan gelecek güzel bir haberi beklemektedir.

Evde Hasta Bakımı için kadro talebi
ad image
ad image

 

"Sağlıkta dönüşüm Programı" çerçevesinde, evde sağlık hizmeti biriminde görev almayı sağlamak üzere eski Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ tarafından hayata geçirilmiş olan "Evde Hasta Bakım Teknikerliği" bölümünden, her sene geleceğin sağlık elçileri mezun olarak atanmakta ve görev almak için hazır beklemektedir.

Tüm çalışmalarına ve gayretlerine rağmen "Evde Hasta Bakımı" bölümü mezunları her alanda ve her anlamda sorun yaşamaya devam etmektedir.

Bu sıkıntılara göz atacak olursak Örneğin; Evde Hasta Bakımı bölümü mezunları, 1219 sayılı tababet ve şuabatına dair kanunda sağlık meslek mensubu olarak görülmemektedir.

  • Tababet : Doktorluk, Hekimlik
  • Şuabat : Hekimlik ve yan dalları

Meslek tanımından kaynaklı tıbbi müdahale, tedavi uygulama yetkisinin verilmemesi, binlerce Evde Hasta Bakımı bölümü mezunu olanları zor duruma düşürmüş, işsiz kalmalarına hatta özel sektörde dahi iş imkanı verilmemesine sebep olmuştur.

Evde sağlık hizmetleri yönetmeliğinde, sağlık personeli olarak "Evde hasta bakım teknikeri teknikeri çalışır" ibaresinin bulunmasına rağmen gerçekleştirilen atamalarda ya kadro açılmamış, kadro açılmış olsa dahi bu sayı en fazla 20 civarında olmuştur.

"Evde Hasta Bakımı" bölümü mezunları okudukları okulda hastaların yaşam konforunu artırmak, onlara faydalı olmak, gerek öz bakımlarını gerekse tıbbi bakımlarını karşılamak üzere hem teorik hem de pratik eğitim almaktadır. Bu çerçevede evde verilecek olan en küçük sağlık hizmetinin dahi bu bölüm mezunu olan ve işini layıkıyla yerine getirebilecek kişiler arasından seçilmesi en isabetli karar olacaktır.

Her sene mezun veren, geleceğin sağlık elçileri hak ettiği görev tanımını ne yazık ki bir türlü almamıştır. Mezun olanların şuanda 81 il ve ilçede faaliyetine devam eden "Evde sağlık hizmeti" biriminde görev verilmesi gerekmekte hatta yeni kadro imkanlarının verilerek sağlık hizmetinin daha kaliteli bir şekilde devam ettirilmesi sağlanacaktır.

Evde hasta bakım teknikerlerinin sayın sağlık bakanımızdan ricası var. Yapılan açıklamada "Meslek tanımımızın düzeltilmesini, yapılacak olan atamalarda daha fazla kadro verilmesini, diğer personel statüsünden çıkarılıp sağlık personeli olarak tanımlanmamızı, aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi de dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında özel sektörde de istihdam edilmek istiyoruz. Aldığımız eğitimi mesleğimize yakışır şekilde hastalarımıza yardımcı olabilmek, onların yüzüne bir gülümseme getirebilmek adına evde sağlık hizmeti biriminde çalışmak bu birimlere atanmak bizim hakkımızdır." denilerek yaşanan sorunlara ve özellikle de kadro sıkıntısına dikkat çekilmiştir.

Evde hasta bakım teknikerliği bölümünden mezun olan ve bu bölümü şu anda okuyan binlerce arkadaşımız sayın bakanımızdan gelecek güzel bir haberi beklemektedir.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image