Arama

Diş Kayıplarının Bir Sebebi de Stres Olabilir

6 yıl önce


Diş Kayıplarının Bir Sebebi de Stres Olabilir
ad image
ad image

 

Ağız ve diş sağlığına azami önem gösteren ancak diş sağlığı noktasında sorun yaşayanlar başta Stres olmak üzere Diyabet ya da Kalp Hastalıkları ile karşı karşıya kalabilirler.

Yapılan araştırmalara göre Ağız ve Diş Sağlığı vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Bunun tam tersinde ise vücutta ortaya çıkan bazı sağlık sorunları direkt olarak ağız ve diş sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Örneğin kişideki diyabet veya kalp hastalıkları direkt olarak diş yapısına ya da diş etlerine olumsuz etkilerde bulunabiliyor. Henüz ortaya çıkmamış bir hastalık bir anlamda ilk etkilerini ağız ve diş sağlığını bozarak gösterebiliyor.

Yüksek kan şekeri diş eti hastalıklarının artma riskini yükseltmektedir. Dahası yüksek kan şekerine bağlı olarak ortaya çıkan diş eti hastalıkları ilerleyen dönemde kan şekerinin kontrol altında tutulmasını da zorlaştırabilmektedir.

Diş eti konusunda sorun yaşayanların direkt olarak kan şekeri değerlerini kontrol etmeleri ve bu değeri kontrol altında tutmaları diş eti rahatsızlıklarının azalmasına neden olabilir. Tabi ki diş ve ağız sağlığı için gerekli olan ek bakımların yapılıyor olması da Kan Şekeri değerlerinin kontrol altında tutulması adına atılan diğer bir adım olacaktır.

Ayrıca ağız kuruluğu şikâyeti olan ve yeterli derecede tükürük üretemeyen kişilerinde de hızlı bir şekilde doktora görünmesi gerekmektedir. Çünkü vücut tarafından üretilen tükürükler besinlerde bulunan birçok zararlı bakterinin daha vücuda girmeden etkisiz hale getirilmesi adına önemli bir görev üstlenmektedir.

Eğer stresli, endişeli bir yapınız varsa veya depresyondaysanız, ağız sağlığı sorunları için daha yüksek risk altında olabilirsiniz. Stres altındaki kişiler kortizol hormonunu yüksek miktarda üretirler.

Araştırmalara göre stres yaşayan insanların %50’sinden fazlası dişlerini düzenli olarak fırçalamıyor ya da diş ipi kullanmıyor. Stresle ilgili dişe zarar veren diğer ek alışkanlıklar arasında sigara, alkol ve diş sıkma/gıcırdatma bulunur. Stres kontrol altına alınamadığında tüm bunlar bir araya gelerek ağız ve diş sağlığınıza kötü yönde etki eder. Stresle başa çıkabilmek ağız ve diş sağlığı açısından da önemlidir. 

Diş Sağlığına önem veren kişilerin özellikler stres altında kaldıklarında buradan bir çıkış yolu bulmaları, stres altında kaldıkları dönemde de zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları, bunun yanında da ağız ve diş sağlığına gereken önemi göstermeleri oldukça önemlidir.

 

Kaynakhttp://www.adaklinik.com/

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image