Arama

Bilim adamları ölüm hakkında 'bir ampulü kapatmak gibi değil' diyor

7 yıl önce

Ölümün "ampulü söndürmek" gibi olmadığını söyleyen bilim adamlarından birine göre ölümden sonra hayat var demektir.

Bilim adamları ölüm hakkında 'bir ampulü kapatmak gibi değil' diyor
ad image
ad image

 

Yeni bir araştırma, hayatın insan vücudunda kaldığını iddia ediyor - kişi, bilimsel olarak ölü ilan edildiğinde bile 48 saat sonra. 

Açık Biyoloji raporunda, ölümden sonra genetik aktivitenin aslında arttığını belirtti - tuhaf bir keşif. 

Kıdemli yazar Peter Noble, "Bir organizma öldüğünde tüm hücreler ölü değil" dedi. Farklı hücre tiplerinin ömrü, üretim zamanı ve aşırı strese dayanıklılık farklıdır.

"Bazı hücrelerin canlı kalması ve kendilerini, özellikle kök hücreleri onarmaya çalıştığı muhtemeldir."

Bilim adamları, hayat bir alev ya da ampul gibi ölümden sonra sönük kalmamakla birlikte yavaş yavaş kapanan bir bilgisayar gibi aşamalı olarak yaşıyor.

Max Planck Evrimsel Biyoloji Enstitüsü'nden Arne Traulsen "Ruh halindeyken ölüm, muhtemelen bir bilgisayarı kapatmak gibi ve bir ampulü kapatmak gibi bir şey değil" dedi.

Washington Üniversitesi ve Alabama Eyalet Üniversitesi'nden Sayın Nobles, bu yorumu kabul etti.

New York'taki 11 Eylül terör saldırıları sırasında yerden yere çökmekte olan İkiz Kulelere benzetti.

Dedi ki: "9-11'deki İkiz Kuleler gibi, olayların zaman sıralarıyla incelenerek bir sistemin çökmesi üzerine çok fazla bilgi edinebiliriz.

"İkiz kule söz konusu olduğunda, bir kerede bir katın sistematik bir şekilde çöktüğünü gördük ve alt katları etkiledi ve binayı destekleyen yapısal temeller hakkında bir fikir verdi ve hayvanların kapatılmasında da benzer bir model gördük "Dedi.

"Ölüm, zamana bağlı bir süreçtir. Ölüme ilişkin tartışmamızı 'postmortem zamana' atıfta bulunarak hazırladık çünkü bir yandan, bir canlının ölümünün birkaç dakika sonra gen transkripsiyonu aniden kesileceğinden şüphelenmek için hiçbir neden yok.

"Öte yandan saatler ila günler içinde hayvanın vücudu sonunda doğal süreçlerle ayrıştıracağını ve gen transkripsiyonunun sona ereceğini biliyoruz." 

Rapor yazarları tarafından "ölümün alacakaranlığı - gen ifadesi oluştuğunda, ancak tüm hücreler henüz ölmemiş" olarak nitelendirildi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image