Arama

Avrupa insanlığını kaybetti

8 yıl önce

VAN - Din Gönülleri İlim İrfan Derneği, geçtiğimiz günlerde İspanya'nın başkenti Madrid'de oynanan futbol maçı öncesinde, bir grup taraftarın Suriyeli muhacir kadınlara yönelik insanlık dışı davranışlarını kınadı.

Avrupa insanlığını kaybetti
ad image
ad image

Din Gönülleri İlim İrfan Derneği Başkanı Hamide Donmuş, Avrupa ülkelerinin Suriyeli muhacirlere karşı ikiyüzlü tutumu ve ırkçı yaklaşımlarını hatırlatarak, “Yeniden gördük ki Avrupa insanlığını kaybetti.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın başkenti Madrid'de oynanan futbol maçı öncesinde, bir grup taraftarın Suriyeli muhacir kadınlara yönelik insanlık dışı davranışlarını hatırlatan Hamide Donmuş, muhacir hanımlara karşı yapılan çirkin görüntülere sosyal medya aracılığıyla rastladığını ve izlerken çok derinden üzüldüğünü belirterek, Avrupa’nın insanlığını kaybettiğini ifade etti.

“Muhacirlerin durumu bizi derinden üzmüştür”

Hollandalı taraftarın, muhacirlerin insan olduğunu unuttuğunu anımsatan Donmuş, daha önceleri Müslüman ülkelerinin Avrupa ülkelerine özendiğini ve çocuklarını da batı kültürüne göre yetiştirdiklerine dikkat çekti.

Donmuş, “Bazı Müslümanlar batının çok medeni olduğunu, özgür olduğunu söyler. Hatta bazen aşırı bile giderler. Öyle olur ki kendi kültürümüzü bırakıp batı kültürü ile çocuklarımızı eğitiriz. İşte medeni ülke gelişmiş ülke diyerek kimimizin gıptayla baktığı batıda Hollanda taraftarlarının bu aşağılayıcı hareketleri ve o muhacirlerin durumu bizi derinden üzmüştür.” ifadelerini kullandı.

"Kadın haklarını savunan ‘özgürlük’ adına kadınları sokaklara çıkaranlar nerede?"

Avrupa’da muhacir kadınlara yapılan insanlık dışı hareketi görüp de ses çıkarmayan ve kendilerini kadın sözcüsü olarak tanıtanlara hitap eden Donmuş, “Bir kedi, köpek için kıyameti koparanlar, sokakları dolduranlar, kadın haklarını savunanlar, sokaklarda kadına özgürlük diye bağıranlar sesiniz neden kesildi?” diye sordu.

Donmuş, “Medeniyet denilen şey; Avrupa bozuntusu Hollandalı zavallı nasipsizlerin mülteci hanımlarına bozuk para atarak aşağılayıcı hareketlerde bulunmaları mıdır? Kendilerini kadın sözcüsü olarak tanıtan ve ahlaksızca ortalıklarda ‘kadın hakları’ diye dolaşanlar, yerde para toplayan mültecilere alaylı bir şekilde tezahürat yapan bu şımarık insanlara neden ses çıkarmaz? Sırf İslam ülkesi diye gecesini gündüze katıp ülkemizi her fırsatta eleştirilere sesleniyorum; aşağılık Hollandalıların yaptığı bu küstah hareketi neden eleştirmiyorsunuz? Suriyeli muhacirlerin yoksullukları, onurlarının olmadığı anlamına gelmez.  Kadın yoksul iken de varlıklı iken de kadındır. Kadınları ezik, kadınları eğlence merkezi, kadınları içki masalarında, meyhanelerde raks ederek kendilerini eğlendiren bir araç gibi gören bu topluluktan da bu beklenirdi ve yeniden gördük ki Avrupa insanlığını kaybetti.” diye konuştu.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image