Arama

Atina, Mülteci Gıda Festivali'ne Hazırlanmaya Hazırlanıyor

6 yıl önce

Atina, 18 Haziran Pazar günü başlayacak olan dünyanın her yerinden mülteci şeflerine ev sahipliği yapan şehrin en iyi restoranlarından beşinin göreceği Mülteci Gıda Festivali'ndeki başlangıcını hazırlıyor.

Atina, Mülteci Gıda Festivali'ne Hazırlanmaya Hazırlanıyor
ad image
ad image

 

Avrupa çapında düzenlenen festival, 20 Haziran'da düzenlenecek Dünya Mülteciler Günü kutlamaları için yapılan kutlamaların bir parçası.

Fransa'da 2 başarılı baskının ardından bu vatandaş liderliğindeki girişim ilk kez Atina'da, diğer yandan Brüksel, Amsterdam, Floransa, Lyon, Madrid, Marsilya, Lille, Bordeaux, Milano, Bari, Ve Roma'nın tümü, Suriye, Afganistan, İran ve Somali'den şefleri karşılama - diğer milletler arasında - 70'den fazla restorana katılmaktadır.

"Bu, çeşitliliğin harika bir kutlaması ve algılamadaki değişimi teşvik etmek için öncü bir yöntem; Her mültecinin arkasında, değerli yeteneklere sahip tutkulu bir erkek ya da kadın var "dedi. Atina'nın Atina baskısının arkasındaki örgütlerden birisi olan Atina Insider dergisinin yayıncısı Sudha Nair-Iliades, ANSAmed'e verdiği demeçte,

Sözlerine şöyle devam etti: "Melissa için aşçı olan İran Mahboubeh Takavoli'nin olduğu gibi, katılan şeflerin tamamı sevmeyi pişiriyor ve STK'larda da yemek pişirmeyi sürdürüyor ya da Yunanistan'daki restoranlarda çalışıyor / çalışmış." "Örneğin Somalili 20-21 Haziran'da Vasilenas lokantasında yemek pişirecek olan Hasan Hassan 22 Haziran'da Bilişim Teknolojileri'nde yemek pişirecek Reza Kolami'nin kendi Afgan restoranı Folia'yı işlettiği sırada küçük bir çocuk olarak Yunanistan'a geldi ve bir catering okuluna gitti. Exarchia'da. "

"Mülteci Gıda Festivali'nin profesyonel şefler olarak onlara entegre olmasını ve Festival'e katılmalarını sağlayarak Yunan toplumuna geri verebilir ve mültecilerin algısını değiştirebilir."

Mülteci Gıda Festivali'nin Atina baskısında yer alan restoranlar, ileriye dönük düşünen restoranlar ve diğer STK'ları veya nedenleri desteklemek için uğraş veriyorlardı. Olay organizatörleri, Food Sweet Food dernek tarafından oluşturulan ve UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) tarafından ortaklaşa düzenlenen bir vatandaş girişiminin bir parçası. Festivalin üç ana hedefi var: mültecilerin algılarını değiştirmek, profesyonel entegrasyonunu hızlandırmak ve evrensel gıdaların gücü vasıtasıyla dünyanın her yerinden mutfaklar keşfetmek.

Lokantalar, gelirlerinin bir kısmını Mülteci Gıda Festivali'nden seçtikleri bir hayır kurumuna bağışlamaya teşvik edilir ve gelecekte bu tür topluluk girişimlerine katılmak için diğer restoranları motive edecekleri umudunu taşımaktadır.

Atina'ya katılan restoranların yanı sıra şeflerin profilleri, etkinliğin resmi web sitesinde (http://www.refugeefoodfestival.com/athens) bulunabilir. 
(Kaynak: ANSA)

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image