Arama

Yüz tanıma sistemi geleceğin buluşu olacak

6 yıl önce

2049 yaşındasın ve kendinizi hasta hissediyorsunuz. Eski bir mesleğe dönüşen doktora gitmek yerine, telefonunuzu çıkarıp "selfie" teşhisi koyarsınız. Kurgu? Daha yakında bir gerçek olmak için; bilim adamları, yüzünüzün şekline göre sağlığınızı doğru bir şekilde öngören bir bilgisayar modeli tasarladılar.

Yüz tanıma sistemi geleceğin buluşu olacak
ad image
ad image

 

İşte en son Blade Runner'ın kaçırmış olduğu fütüristik bir küçük külçe: 2049 yılında replikatörler bir "doktor modelinde" olurdu, çünkü üstün teşhis kabiliyeti olan androidler daha kolay ve anlaşılır hale geliyor.

Bu çok fazla ileri sürülüyorsa, şunu düşünün yeter: bir bilgisayar modeli yalnızca bir yüzü bakarak sağlık yönlerini "doğru tahmin" etmeyi başarmakla kalmadı, aynı zamanda insan beyninin de aynı şekilde çalıştığı keşfedildi.

Avustralya Sidney'deki Macquarie Üniversitesi'nden Dr. Ian Stephen ve arkadaşları, farklı etnik kökenden 270'den fazla bireyde fizyolojik sağlığın belirteçlerini doğru olarak saptamak için yüz şekli analizini kullandı.

Stephen, "bir bilgisayar modeli geliştirdik" diyor ve ekliyor: "Bir kişinin sağlığı ile ilgili bilgileri yalnızca yüzlerini analiz ederek, yüzün fizyolojik sağlık için geçerli ve algılanabilir ipuçları içerdiğini destekleyerek belirleyebiliyor."

Bulgular şimdi dergi yayınlandı Psikoloji Frontiers ve bunlar beyin kusursuz diagnostiği için optimize edilmiştir hayali daha bilimsel görünen bir bilgisayarla geliştirilmiş süper doktorun fikrini olun.

Veya, bu arada, belki sadece çok güzel bir uygulama yapacaktır.

Model, vücut yağını, VKİ, kan basıncını öngörür
Stephen, araştırmanın nasıl yapıldığını şöyle açıklıyor: "İlk olarak, bilgisayarı insanların vücut yağlarını, BMI , [...] ve kan basıncını tanımak için tren yapmak için 272 Asya, Afrika ve Kafkas yüzünün fotoğraflarını kullandık . yüzlerini. "

"Sonra bilgisayardan diğer yüzlerdeki bu üç sağlık değişkenini tahmin etmesini istedik ve bunu yapabileceğini bulduk," diyor Dr. Stephen.

Ardından araştırmacılar, insanların sağlık ipuçlarını aynı şekilde alıp almayacaklarını görmek istiyorlardı. Dr. Stephen ve meslektaşları, insan katılımcılarının yüzlerin görünümünü mümkün olduğunca sağlıklı görünmesi için değiştirmelerine olanak sağlayan bir uygulama tasarladılar.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image