Arama

Yangın Kapısı

2 yıl önce


Yangın Kapısı
ad image
ad image

 

Hayatta insan her şeyle karşılaşabilir. Bu nedenle hiçbir şeye olmaz nazarıyla bakılmamalı ve tedbir kesinlikle elde bırakılmamalıdır. Tedbirli olarak birçok tehlikeden korunabilirsiniz. Mesela trafik kurallarına, hız limitlerine uymak kazalara karşı bir tedbirdir. Benzer şekilde doğal afetler, seller, yangınlar da her zaman başımıza gelebilir. Eğer ilk etapta bunlara tedbir alırsak en az hasarla ya da hasarsız atlatabiliriz. Yangın kapısı, da tam bu noktada en önemli tedbir unsurlarından birisidir.

Başarılı bir yangın kapısı ve yangın merdiveni ile olası yangınlara önceden tedbir alabilir, herhangi bir yangın anında can ve mal güvenliğinizi güvenceye alabilirsiniz. Zaten belediye yönetmeliğine göre de binalarda yangın kapısı ve yangın merdiveni bulundurmak bir zorunluluktur.

Yangın Kapılarının Kullanım Alanları

Yüksek katlı dairelerde, otel, hastane, okul, ibadethane, alışveriş merkezi gibi inan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde mutlaka yangın kapıları, bulundurulmalıdır. Üstelik hem yangın merdiveninin hem de yangın kapısının belediyenin yönetmeliklerine uygun şekilde yapılmış olması gerekmektedir. Bu yüzden de yangın kapısı için tercih edilecek firmanın mutlaka alanında uzman olması gerekir.

Bir yangın kapısı aksesuar değildir. Sadece belediye yönetmeliğindeki zorunluluğu yerine getirmek için yapılan bir uygulama da değildir. Bu parçalar doğrudan insan hayatını etkileyen, hatalar durumunda çeşitli yaptırımlara, cezalara dahi maruz kalınabilen uygulamalardır. Bu yüzden güvenlik, kalite, işlevsellik, yönetmeliklere uygunluk gibi detaylar özenle takip edilmelidir.

Profesyonel Yangın Çıkış Kapısı İmalatçısı

Bir yangın çıkış kapısı, her şeyden önce ısıya ve dumana dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Olası bir yangın halinde en güvenli alanlar olarak yangın kapıları kalabilmelidir. Özellikle içeriye duman almayacak biçimde tasarlanmalıdırlar. Yangın kapısının önünde eşik bulunmamalı, insanların öyle bir anda panik olabilecekleri düşünülerek kullanımı en pratik hale getirilmelidir. Yangın çıkış kapısının önü her zaman açık bulundurulmalıdır.

İşlevselliğin ve güvenliğin had safhada olması gereken kapıların tasarımında estetiğe de dikkat edilmelidir. Özellikle alışveriş merkezi, otel gibi mekanlardaki yangın kapılarının ortamın zarafetine ve dekorasyonuna uygun olması sağlanmalıdır. Firma bütün bu hususlara azami dikkat etmekte, kaliteden ve estetikten taviz vermemekte ve uygun fiyatlı çözümler sunmaktadır.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image