Arama

Venezuela babası cumhurbaşkanına yalvarıyor

6 yıl önce

Venezuela'nın başkenti Caracas'taki muhalefet protestosu sırasında oğlu öldürülen bir adam, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya kişisel bir itirazda bulundu.

Venezuela babası cumhurbaşkanına yalvarıyor
ad image
ad image

 

David Vallenilla'nın David adlı 22 yaşındaki oğlu Perşembe günü askeri polis tarafından vuruldu.

Bay Vallenilla, bir zamanlar Caracas'ın ulaşım sistemi konusunda cumhurbaşkanıyla birlikte çalıştığını ve "eski meslektaşı" nı oğlunun adını temizlemeye çağırdığını söyledi.

Başkan, ateşli silahların protestoculara kullandırılmaması gerektiğini söyledi.

Vallenilla, morgun dışındaki bir grup muhabirle "Caracas Metro'taki eski meslektaşımla konuşmak istiyorum" dedi.

"Nicolás Maduro, birlikte çalıştığımızı biliyorsun, ben Şef Vallenilla."

Aralarında geçmişteki iş ilişkileri henüz teyit edilmemiş olmasına rağmen eskiden Bay Maduro'nun patronu olduğunu söyledi.

Başkan Maduro, selefi Hugo Chavez'in öldüğünden sonra 2013'te cumhurbaşkanlığına giren eski bir otobüs şoförü, sendikalara ve ardından ulusal politikaya katıldı.

"Lütfen, Nicolás, dostum," dedi Bay Vallenilla, oğlunun "suçlu olmadığını, mezun öğrencisi olduğunu" açıkça belirtmek için liderin çağrılmadan önce gözyaşları akıyordu.

"Ona küçükken karşılaştın" dedi.

Karakas'ta hükümet karşıtı gösteriler

Haftanın başında, 17 yaşında olan Fabián Urbina, güvenlik güçleri ve göstericiler tarafından Caracas'ta çatıştıkça vurularak öldürüldü .

Ülkenin ekonomik ve siyasi krizinin kötüleşmesiyle Venezuela'da neredeyse her gün hükümet karşıtı protesto gösterileri iki aydan fazla sürdü.

Başsavcının yayınladığı rakamlara göre, protesto ile ilgili şiddet olaylarında 1 Nisan'dan bu yana 70 'den fazla kişi öldü.

Perşembe günü, İçişleri Bakanı Néstor Reverol bu Perşembe günü bir protestocunun ölümünü teyit etmek için tweetledi ve çavuşun "yetkisiz bir silah" ateşlediğini söyledi.

Aynı gün basın toplantısı düzenleyen Başkan Maduro, "Silah kullanamayacağınızı açıkça emrediyorum" dedi, "Herhangi bir koşulda bir gösteri yaparak asla ateş edemeyeceğiniz kesin bir düzen veriyorum" dedi.

Bir grup gösterici, Cuma günü Bay Vallenilla'nın öldürüldüğü yere geri döndü ve bazı kamyonlar ateşe verildi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image