Arama

Tanık, Malaysia Airlines uçak tehdidi kahramanlar tarafından engellendi

6 yıl önce

Bir tanık, yolcuların Malezya Havayolları uçağında sahte bir bomba tehdidi yaptığı iddia edilen bir adamla nasıl baş ettiğini anlattı.

Tanık, Malaysia Airlines uçak tehdidi kahramanlar tarafından engellendi
ad image
ad image

 

Kuala Lumpur'a bağlı olan MH128 uçuşu , adam kokpite girmeye çalıştıktan sonra Melbourne'a geri dönmek zorunda kaldı .
Polis, terörle bağlantılı olmadığını söyleyerek, uçuş güvenle inildi ve yolcu tutuklandı.
Bir yolcu, şüphelinin "çok alışılmadık bir nesne" taşıdığını söyledi ve polis daha sonra patlayıcı olmadığını söyledi.
Andrew Leoncelli tanık BBC'ye verdiği demeçte "Arka koridorun altına koştu ve üç büyük Avustralyalı kahraman onu yere çekti ve tamamen hareketsiz bıraktı" dedi.
Victoria Emniyet Müdür Yardımcısı Graham Ashton, zanlı, Çarşamba günü erken saatlerde bir Melbourne psikiyatri merkezinden serbest bırakılan 25 yaşındaki Sri Lankalı bir adamdı.
Polis, başlangıçta olayı "zihinsel sağlık meselesi içeren bir durum" olarak belirlemeden önce olası bir terör olayı olarak değerlendirdi.
'Gerçekten heyecanlı'
Polis, adamın bir bluetooth hoparlörü ya da benzer bir şey taşıdığını söyledi. AFP ajansı, Malezya'nın Ulaştırma Bakan Yardımcısı Abdul Aziz bin Kaprawi'yi bunu "güç bankası" olarak nitelendirdiğini söyledi.
Eski profesyonel Avustralyalı Kurallar futbolcusu olan Leoncelli, iki anteninin ve akıllı telefon girişi olduğu sonucuna vardı.
Şüphelinin havayolu personeline, "gerçekten heyecanlanmadan" önce kaptanı görmek ve düğmeye basma hareketleri de dahil olmak üzere tehditler yapmak gerektiğini söylediğini belirtti.

Leoncelli, "Diğer yolculara burada gerçek bir tehdit olduğunu söylemek için geri döndüm, bir şeyler yapmamız gerekiyor" dedi.
Ardından adamı zorlayan yolcuların, "Sana adlarını söyleyemem ama onlar iyi çocuklar" dedi.
Daha önce, Bay Leoncelli Melbourne'daki 3AW radyo istasyonuna verdiği demeçte , adamın "uçağı havaya uçurmak" için tehdit ettiği ve personelin yardım çağırmaya çağırdığı belirtildi.
Malezya Havayolları, 337 yolcu ve mürettebatı taşıyan Airbus A330, iniş öncesinde sekiz saatlik uçuş süresinin sadece 30 dakikasında havada kaldı.
Polis gecikmeyi savunuyor
Ağır silahlı polis, yerel saate göre gece saat 14.00'den hemen önce uçağa binerek adamı tutukladı.

Ashton, yerel basın tarafından yapılan açıklamada, uçak iniş ve polis müdahalesi arasında 90 dakikalık bir gecikme olduğunu savundu.
Terörle mücadele görevlilerinin, gemide başka patlayıcı veya potansiyel şüphelilerin olabileceğinden korktuğunu belirtti.
"Tetiklenen patlayıcıların bulunduğu bir olay olsaydı, bir kitle kazası geçirmiş olabiliriz" dedi.
"Yolcuların uçağa binmesinin en güvenli yolunun ne olduğuna karar verilmesi gerekiyordu."
Ashton, Avustralya vatandaşı olduğuna dair daha önceki bilgileri açıklığa kavuşturarak, adamın şu an vizesiyle Melbourne'da yaşadığını söyledi.
Olayı takiben bir dizi uçuşlar yönlendirildi, ancak havaalanı normal çalıştığını doğruladı.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image