Arama

Manchester saldırısı: CCTV, arena patlamasından önce bombardıman uçağını gösteriyor

6 yıl önce

CCTV görüntüleri intihar bombacısı Salman Abedi'nin Manchester Arena'ya saldırdığı gece polis tarafından 22 kişinin hayatını kaybettiği maçta gösterildi.

Manchester saldırısı: CCTV, arena patlamasından önce bombardıman uçağını gösteriyor
ad image
ad image

 

Terörle mücadele suçundan şüphelenilen 14 kişi gözaltına alındı ​​ve 11 kişi gözaltına alındı.
Polis, Pazartesi günü düzenlenen saldırıdan iki saat sonra Abedi'nin kimliğini bildiklerini söyledi.
İngiltere tehdit düzeyi kritik seviyeden şiddetli seviyeye indirildi ve polise destek vermek üzere görevlendirilen askerler Pazartesi gecesinden tedricen çekilecek.
Başbakan Theresa May, cumartesi sabahı hükümetin acil durum komitesi Cobra ile bir toplantı yaptıktan sonra açıklama yapmıştı.
Silahlı polis , banka tatil haftasonu boyunca yüzlerce olayı İngiltere'de korudu.
FA Kupası Finali için Wembley'de, İskoç Kupası Finalinde Hampden Park'ta ve Aviva Premiership Rugby Finalinde Twickenham'da güvenlik arttı.

Bombalamadan sonra kentteki ilk büyük müzik olayı olan Old Trafford kriket sahasında Courlerieners konserine 50.000 hayran katıldığından yüzlerce polis görev yapıyordu.
Pazar günkü Büyük Manchester Run'u için ek güvenlik önlemleri alınacak ve burada Büyükşehir Belediye Başkanı belediye başkanı Andy Burnham da dahil olmak üzere on binlerce koşucunun katılacağı bekleniyor.
Pazar günleri diğer önemli olaylar arasında Wembley'de Ligi İki play-off finali ve Radio 1'in Hull'daki Big Weekend'in ikinci günü yer alıyor.
Bayan May, son 24 saat boyunca polis tarafından yapılan önemli faaliyetlerin tehdidinin azalmasına neden olduğunu söyledi.

Abedi'nin yeni çıkardığı görüntülerin nerede alındığı ve Pazartesi akşamı hangi saatten itibaren belli değil.
Büyük Manchester Polisi, İngiltere'ye geri döndüğünde 18 Mayıs'tan beri bombardıman hareketleri hakkında bilgi almak için halka bir çağrı yaptı.
Polis, "ilerleme kaydeden" soruşturmanın bunun üzerinde çalışan yaklaşık bin kişi ve Greater Manchester genelindeki güvenlikle yüzlerce subay daha çalıştığını söyledi.
Memurlar Greater Manchester, Warwickshire ve Merseyside'da 13 kişiyi tutukladıklarını açıkladılar - ancak bir kadın ve 16 yaşındaki bir çocuk daha sonra serbest bırakıldı.
Polis, Abedi'nin şehir merkezi düzlüğüne gitmeden önce, patlayıcı cihazına son dokunuşlar yapmış olabileceği son yerlerden biriydi.

Manchester doğumlu 22 yaşındaki çocuk, ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin yaptığı konserin ardından Pazartesi akşamı bombayı patlattığında ölenler arasında yedi çocuk vardı.
Pazar akşamı Stockport'taki Heaton Moor Park'ta gerçekleşecek olan 29 yaşındaki kurban Martyn Hett için bir nöbet açıklandı.
Ve Lancashire'lı öğrenci Georgina Callander'in ailesi, "dışarıda olduğu gibi içlerinde de güzel, asla bitmeyen bir gülümseme ile" diyordu. Her zaman herkes için büyük sarılgılar vardı ve hayatı onun gibi çığır açıyordu. Sevdiği çiçekler ".

Greater Manchester Polisi tarafından yayınlanan bir bildiride, hayatlarının 18 kısa yıl sonra kötü niyetli adamların canlarını mahvetmeye ve aileleri yok etmeye hazırlandığını söyledi.
"Keşke şunu da söyleyebilirim ki, Georgina bu şekilde ölen en sonlardan biri ancak hükümet gözlerimi açmazsa, büyümeye devam eden bir listede uzun süredir ebeveynlerden oluşan başka bir grup olduğumuzu biliyoruz."
Son beş gün içinde başta Greater Manchester olmak üzere toplam 17 emniyet ihraç edildi.
Cumartesi günü, memurlar iki kişinin tutuklandığı Manchester'ın Cheetham Hill bölgesindeki bir mülke girmek için patlayıcı madde kullandılar.

Başkomutan İan Hopkins ve İngiltere Karşı Terörle Mücadele'nin kıdemli ulusal koordinatörü Neil Basu'nun ortak bir bildirisi, "Bu hala yavaşlamayan canlı bir soruşturma.

"Önceliklerimiz, bu korkunç olayı kontrol altına almak ve bu saldırıyı planlamakta daha fazla insan olup olmadığını anlamaktır."

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image