Arama

Londra saldırısı: Erkekler 7.5 ton kamyon kullanmayı planladı

6 yıl önce

Polis, Londra Köprüsü saldırganları saldırılarını gerçekleştirmek için yedi buçuk tonluk bir kamyon kiralamaya çalıştılar.

Londra saldırısı: Erkekler 7.5 ton kamyon kullanmayı planladı
ad image
ad image

 

Ancak üç adam ödeme ayrıntıları sağlamadı ve araç yerine bir DIY mağazasından daha küçük bir minibüs kullanmasını isteyen aracı kaldıramadı.

Adamlar, yedi gün önce Borough Market'teki insanları bıçaklamadan önce köprüdeki yayalara sürdü.

Polis, adamların 12 inç (30cm) pembe seramik bıçaklarını bileklerine bağladıklarını ve minibüste benzin bombaları bulundurduklarını söyledi.

3 Haziran'da saat 22: 00'dan önce başlayan saldırıda sekiz kişi öldü ve düzinelerce kişi yaralandı.

Öldürülen saldırganlar arasında Keram Shazad Butt, Rachid Redouane ve Youssef Zaghba seçildi.

İki tutuklama

Scotland Yard, daha fazla tanık gelmesini istiyor ve şüpheli etkinlikleri bildirmek için kamyonet kiralayan şirketlere de cazip geliyor.

Cumartesi gününün erken saatlerinde polis, saldırı ile bağlantılı olarak Doğu Londra'nın Ilford kentinde bir baskın düzenledikten sonra 27 yaşındaki bir adamı terör eylemleri hazırlama şüphesiyle tutukladıklarını açıkladı.

Polis, saat 02: 05'de Barking'de 28 yaşındaki bir konutu terörist eylemleri hazırlama şüphesiyle tutukladı.

Saldırıya ilişkin en ayrıntılı açıklamasında Metropolitan Polis, adamların ayrıca Londra'nın doğusundaki Barking'de güvenli bir ev olarak kullanılmak üzere bir daire kiraladıklarını söyledi.

İçinde Kuran'ın bir kopyasını şehitliği anlatan bir sayfada açtılar.

Ayrıca petrol bombaları, plastik şişeler ve sahte intihar bombası kuşakları inşa etmek için kanal bandı yapma ekipmanı ve Redouane için bir kimlik kartı keşfettiler.

Bu evin adli çalışması, tek başına hareket ettiklerini tespit etti.

Saldırganların bileklerine 12 inç pembe seramik bıçakları bağlandı

Soruşturma, 27 yaşındaki Butt'ın elebaşısı olduğu sonucuna vardı. Saldırı sabah Romford'daki bir B & Q deposundaki saldırıda kullanılan minibüsü kiraladı.

Redouane ve Zaghba ile birlikte minibüsü arkadan Londra'nın merkezine sürüklediği düşünülüyor.

Saat 22.00 BST'den iki dakika önce, minibüs güneye doğru Londra Köprüsü'nü geçti. Altı dakika sonra tekrar köprüden geçerek kuzey ucunda U dönüşü yaparak geri döndü.

Saldırı, köprü kaldırımları boyunca geri sürülen vagonla başladı; Barrowboy ve Banker pub'ın karşısında Londra Köprüsü istasyonunun karşısında çarpmadan önce üç yaya geçti.

Adamlar seramik mutfak bıçaklarına tutunarak atlamışlardı. Polis, silahların metal dedektörleri tarafından yakalanmalarını önlemek için seçildiğini belirtti.

Bölgenin barlarından ve restoranlarından keyif alan beş kişiyi bıçakladılar.

Saldırganların aracının arkasındaki çakıl torbaları

Polis, iki dakika içinde çağrılıp sekiz dakika sonra geldi ve saldırganları 46 kurşun "benzeri görülmemiş" bir voleybolun dediği subayları öldürerek öldürdü.

Brifing gazetecilere, Komutan Dean Haydon polis - Met ve Şehir Londra kuvvetleri - gelen "inanılmaz cesaret" göstermişti söyledi.

Başsavcı, "Saldırganların barlara ve barlara gelmelerini önlemeye çalışmak, ancak diğer kişilerin saldırıya uğramasını önlemek için onları korkutmak için ellerini tutabilecekleri bir şey olan sandalyeler, şişelerle silahlanmış insanlar hakkında hikayelerimiz var" dedi.

Yaralananlara karşı savaşmak ve yaralananlara yardım etmek için hayatlarını tehlikeye atan dört kişinin eylemlerini ayrıntılarıyla anlattı:

  • Bir restoranda oturan bir doktor çığlık atmayı duydu ve "kendi güvenliğini dikkate almadan" yaralı bir adamı alıp köprüden geçmek için dışarı çıktı.
  • Bir halkla ilişkiler danışmanı minibüsün çarpıştığını duydu ve bıçaklanmış bir adama ilk yardım verdi - tehlikeye rağmen
  • Bir restoran çalışanı içeri giren ve arkasında genç bir bıçak bıçakladı bir saldırganla savaşmaya çalıştı
  • Saldırganlardan birinin silahsızlandırılmasına çalışıldığı için karnında bir polis memuru bıçaklandı.

Saldırıya ilişkin kapsamlı polis soruşturması sürüyor ve cumartesiye kadar 20 tutuklama olmuş ve 13 bina aranmıştı.

Şu ana kadar 19 ülkeden 282 tanık sorgulanmış ancak polis, halen neler olduğunu görmek için daha fazla insan istiyor.

Saldırı görevlilerinde kullanılan beyaz Renault kamyonetinin arkasında, şarap şişelerinin boynuna bağlı paçavralarla yanıcı bir sıvı bulması bulundu. Bu "Molotof kokteyllerini" aydınlatmak için darbe meşaleleri vardı.

Boyunlarına bağlanmış paçavralar içeren yanıcı bir sıvıyla dolu şarap şişeleri

Üç adam, muhtemelen minibüse binmek için bir neden önermek için çakıl çimleri ve birkaç sandalye ekledi.

Scotland Yard, bir müşteri hakkında şüphelenebilecek kamyonetler kiralayan herkesten duymak istediğini söyledi.

Polis ayrıca, erkeklerin taşıdığı "ayırt edici" pembe "Ernesto" marka bıçaklar hakkında bilgi almak için çağrıda bulunuyor.

Komploya katılan başkalarının kanıtlarını bulamadıklarını söylediler - saldırganlara bunu gerçekleştirmeleri için ilham verdiler.

Met, Butt'ın banka dolandırıcılığı nedeniyle Ekim 2016'da tutuklandığını ancak suçlanmadığını ortaya çıkardı. Muhasebeyi açıp muhtemelen para aklamak için onları kapatıyordu.

Polis, kendisi hakkında bir terörle mücadele hattının çağrıldığını doğruladı ancak bir saldırı planladığına dair bir kanıt bulunmadı.

Westminster köprüsündeki engeller

Bununla birlikte, Kanal 4 belgeselinde çıkan The Cihadis Next Door'da geçen yıl polis memurları programı inceledi. "Kesinlikle öfkeli" olduğuna karar verdiler, ancak suçluluk kanıtı değillerdi.

Bay Haydon mevcut terör alarmını "benzeri görülmemiş zamanlar" olarak nitelendirdi. Mart ayından bu yana Westminster, Manchester ve Londra Köprüsü'nde olmak üzere beş planlı saldırı önlenmiş ve üçü de gerçekleştirilmiştir.

"Tempo arttı," dedi ve İngiltere istihbarat servisindeki görevlilerin "düzgün çalışıyor" olduklarını da sözlerine ekledi.

Araçların kaldırım üzerine sürülmesini önlemek için Londra'nın köprülerine "Düşmanca Araç Azaltma Engelleri" eklendi .

Bu arada polis, yaz boyunca güvenliğini artırmak için "ikonik mekanlar" ve müzik festivalleri ile birlikte çalışıyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image