Arama

İklim değişikliği: Koz Paris'i Paris'te bekletiyor

6 yıl önce

Donald Trump, görünüşte son günlerde ABD müttefiklerinden gelen baskıyı silkelemekle birlikte önümüzdeki hafta bir iklim değişikliği anlaşması imzalamayacağına karar vereceğini belirtti.

İklim değişikliği: Koz Paris'i Paris'te bekletiyor
ad image
ad image

 

ABD başkanı, Washington'a döndükten sonra Paris anlaşması üzerine "nihai kararını" vereceklerini tweet etti.
Bay Trump, katılan diğer altı dünya liderinin aksine, anlaşma konusundaki kararlılığını tazelemeksizin Cumartesi günü Sicilya'daki G7 zirvesinden çıktı.
Daha önce çekilmekle tehdit etti.
İklim değişikliğine "vahşice" bir müdahale çağrısı yapan Bay Trump, bunun hala iç çevredeki kilit üyelere görevi olduğunu belirtti.
Paris anlaşması konusundaki tutumunun belirsizliği onu G7'in diğer üyeleriyle anlaşmaz hale getiriyor.
Paris anlaşması nedir?
Paris anlaşması, küresel ortalama sıcaklık artışını 2C'nin altında tutmak amacıyla 2015 yılında ortaya konan dünyanın ilk kapsamlı iklim anlaşması.
Bunu yapmak için ülkeler karbon emisyonlarını azaltma sözü verdiler.

Ancak, ancak 55 ülke tarafından küresel karbon emisyonlarının% 55'ini üreten ülkeler tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girdi.
Barack Obama, ABD'yi Eylül 2016'da imzaladı ve G7 üyeleri, ABD'nin geri göndermeye devam etmesini istiyor, en azından ülke, Çin'den sonra sera gazlarının en büyük ikinci yayıcısı olduğu için.

Donald Trump neden anlaşmayı beğenmiyor?
Bay Trump, art arda kömür endüstrisini güçlendireceğini taahhüt ederek, "ulusal çıkarın aksine" anlaşmaları hurdaya atmak istediği kampanya izini seçmenlere anlattı.
Kömür enerjisi, karbon emisyonlarına büyük katkıda bulunur. Bununla birlikte, Bay Trump daha fazla iş yaratmak için kömür üretimini artırmak istiyor.
Ayrıca iklim değişikliğinin nedenleri konusunda şüphelerini dile getirdi ve bunun Çin tarafından yapılan bir "sahte" olduğunu söyledi.
Paris anlaşması dünyanın yoksulları için 'yaşam çizgisi'
ABD çekilecek mi?
Axios haber sitesi Bay Trump zihni oluşur ve tekerlekler sessizce perde arkasında hareket konduğunu söylemek üç kaynaklara dayanarak şu anda bu şekilde eğilerek olduğunu gösterdiğini söyledi.
Bu ABD savunma bakanı James Mattis'in Pazar günü yaptığı bir röportajda cumhurbaşkanının konuyla "açık" halde olmasına rağmen.
Para çekme, Bay Trump'u yalnızca yurtdışındaki müttefikleriyle değil, evde aktivistlerle birlikte popüler hale getirme riskini de taşır.

İklim değişikliğine karşı tutumunun, Sicilya'daki zirvede başta gelen engellerden biri olduğu belirtildi - grup G7 liderlerini ilk kez bir araya geldiğinde ilk kez.
Tutumu, Bay Trump'un taahhüdünü açıkça rahatsız eden Almanya Şansölyesi Angela Merkel'i yinelemekten çekindiği için gazetecilere şunları söyledi: "İklim konusundaki tartışmaların tamamı çok memnun değilse bile çok zordu."
Iklim anlaşması Dünya vs Koz?
Etkisi ne olurdu?
ABD'nin çekilmesi endişeleri, diğer küçük ülkelere de yol açabilir.
ABD'de böylesine büyük bir karbon ayak izi var gibi, anlaşmazlarsa anlaşmanın etkisi önemli ölçüde azaltılacaktır.
ABD, ne seçerse olsun, AB, Hindistan ve Çin, Paris'teki sözlerine bağlı kalacaklarını açıkladı.
Ve dahası, Bay Trump'un kendi ülkesinin bazıları şüpheciliğini görmezden gelebilir.
New York ve California , Trump yönetiminin desteği olmadan iklim değişikliği ile mücadele sözü verdiler.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image