Arama

Gençlere ışık tutan Yürekli Kadınlar!

4 yıl önce

Geçmişe ve geleceğe ışık tutan, tüm yaşamı kucaklayan, direnen ve küllerinden yeniden doğan yürekli kadınlar gençlere örnek oldu. Beykoz Üniversitesi, Türkiye’nin yürekli kadınlarını seçti.

Gençlere ışık tutan Yürekli Kadınlar!
ad image
ad image

 

CharacterIX Kişilik Envanter Kurucu Ortağı ve Psikolojik Danışman Dilek Yücedağ, günümüzde meslek seçiminde kullanılan materyallerin kişilerin potansiyelleri yerine ilgileri üzerine değerlendirme yaptığını söylüyor. Yücedağ, “Meslek seçiminde kullanılan materyaller günümüz dünyası için oldukça eski. Üstüne üstlük bireylerin sahip olduğu potansiyeller yerine ilgileri üzerine değerlendirme yapılıyor. Bu tıpkı, eski model bir kamera ile dijital bir görüntü elde etmeye çalışmak gibi... Yeni nesil, teknoloji hızına uyumlu, norm tabloları ile değil de kişiye özel sonuçlar veren, ayrıca da yerel kültüre göre hazırlanmış bir sistem, bugün hem eğitim hem de iş dünyasının ihtiyacı” diyor.

Türkiye her yıl üniversiteden yeni mezun 750 bin gencine iş bulmak zorunda… Ülkemizde genç işsiz problemi günden güne artarken, gençlerin kişilik özelliklerine uygun işi bulması da kolay olmuyor. Gençlik, mevcut eğitim dünyasının kendine vermiş olduğu donanımlarla, iş dünyasının talep ettiği 21. yüzyıl yetkinlikleri, geleceğin meslekleri ve hızla gelişen teknoloji arasında sıkışmış durumda… Meslek seçiminin eşiğinde olan birçok gence zamanın epey gerisinde kalmış, yurtdışı çıkışlı mesleki yönelim testleri uygulanırken, şirketler ise yerel kültürün özellikleri ile yabancı menşeli bir takım liderlik modelleri birleştirilerek kurumsal yapılandırma süreçlerinin inşasını yapmaya çalışıyor. Sonuç ise ne genç iş potansiyelini ne de iş insanlarını mutlu ediyor.

Kişilik özelliklerine göre iş!

Tüm bu sorunlara çözüm bulmak için Türkiye’nin ilk yerli potansiyel bazlı kişilik envanteri çalışmasını geliştiren CharacterIX, “doğru işe, doğru insan” sözünü günümüz ihtiyaçlarına göre güncelliyor ve "Kişilik özelliklerine, potansiyellerine, yetkinliklerine en doğru meslek, doyumlu kariyer için doğru iş, doğru insan" tanımını ortaya atıyor.

CharacterIX Kişilik Envanter Kurucu Ortağı ve Psikolojik Danışman Dilek Yücedağ, “Meslek seçiminde kullanılan materyaller günümüz dünyası için oldukça eski. Üstüne üstlük bireylerin sahip olduğu potansiyeller yerine ilgileri üzerine değerlendirme yapılıyor. Bu tıpkı, eski model bir kamera ile dijital bir görüntü elde etmeye çalışmak gibi...” diyor.

“Yeni bir sistem şart”

Eğitim ve iş dünyasında “doğru istihdam” sorununa yönelik yeni bir sistemin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Yücedağ, şöyle konuşuyor:

“Yeni nesil, teknoloji hızına uyumlu, norm tabloları ile değil de kişiye özel sonuçlar veren, ayrıca da yerel kültüre göre hazırlanmış bir sistem, bugün hem eğitim hem de iş dünyasının ihtiyacı. Bu nedenle, kişilik yapısının özelliklerini sözel ifadelerden çok sayısal verilerle ortaya konulması gerekmekte.”

Nokta atışı meslek seçimi!

CharacterIX Kişilik Envanteri çalışmasını uygulayan kişilere özel bir sonuç raporu da veriliyor. Üstelik bu rapor, ÖSYM kitapçığına bağlanarak meslek seçiminde tam nokta atışı yapıyor.

Psikolojik Danışman Dilek Yücedağ, bu konudaki verdikleri hizmeti şöyle anlatıyor:

“CharacterIX olarak sunduğumuz raporlama sistemi, kişilere en hayati kararlardan biri olan meslek tercihinde tam bir kılavuz oluyor. ÖSYM kitapçığına bağlanarak nokta atışı yapıyor, kişiye uygun olan ya da kişinin zorlanabileceği meslek isimlerini, tanımları ve üniversite adları ile gösteriyor. Sistem, globalde İngilizce ve Azerice de çalışıyor. Böylece, kişiler hedeflerini oluştururken kaynakları öz güçleri oluyor, kendi kitapçıklarını oluşturabiliyorlar.”

CharacterIX Eğitim Hizmetleri

CharacterIX Eğitim Hizmetleri A.Ş’nin 5 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda 2016 yılında CharacterIX Kişilik Envanteri kuruldu. 3 yılı aşkın bir süredir, profesyonel iş hayatında, kişisel gelişimde ve eğitim hayatında kullanılan CharacterIX özgün üretilmiş, analitik raporlama yeteneği ile akıllı çalışan algoritmaya sahiptir. Beyaz Yaka Envanteri ile insan kaynaklarına, Mesleki Yönelim Envanteri ile 11 - 18 yaş grubuna, Mavi Yaka Envanteri ile işgören grubuna hizmet veren CharacterIX Eğitim Hizmetleri kısa süre içerisinde 130 binin üzerinde kişiye ulaştı. Şirket, uygulamaları; bireylerin kişilik özelliklerini, yetkinliklerini, imkân ve potansiyellerini, nasıl, neden ve ne şekilde kullandıklarını, motivasyon ve stres kaynaklarını gösteren benzersiz analitik raporlar sunuyor. Ayrıca, bireysel farkındalık ve gelişim, kadim kültürlerle uyumlu, işe alım, mevcut iş gücü planlaması, performans - kariyer planlama konularında çalışmakta, Enneagram kişilik tipolojileri üzerine kurumlara ve kişilere eğitimler vermektedir.

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image