Arama

Elazığ'da, Caddelerdeki Park Denetimi Zabıtaya Verilmeli

9 yıl önce

İlimizdeki Trafik sorunun çözümü eğitim ve ciddi denetimlerle çözülür. Trafik kazaların azaltılabilmesi için ilk şart insanları trafik konusunda bilinçlendirmek ve eğitmektir.

Elazığ'da, Caddelerdeki Park Denetimi Zabıtaya Verilmeli
ad image
ad image

Ligin ilk yarısında 2-1 mağlup olduğu İzmir ekibinden rövanşı almak isteyen Elazığspor dün İzmir’e hareket etti.
Devre arası transferin son gününde yaptığı takviyelerle dikkat çeken Elazığspor İzmir’e puan ümidiyle giderken ev sahibi  Karşıyaka transfer yasağını kaldırmadığı için ara transferde kadrosuna yeni futbolcular ekleyemedi.

12. RANDEVU:


47 yıllık tarihinde ilk kez 2004–2005 Futbol Sezonunda Türkiye 2. Ligi A Kategorisi’nde karşı karşıya geldiği “Kaf-Kaf” lakaplı Ege Temsilcisi Karşıyaka’yla bugüne kadar 10 karşılaşmada karşı karşıya gelen Elazığspor 12. Randevu için hazırlıklarını tamamladı. 
Yarınki 12. Randevu öncesinde 10 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyet alan Elazığspor, 5 maçta berabere kaldı. Atılan gollerde de ise Kaf-Kaf’ın 12-11 üstünlüğü var.


Elazığspor son olarak kendi sahasında İzmir Temsilcisi’ne 2-1 mağlup olmuştu.

İSTATİSTİKLER:


19. hafta öncesinde ev sahibi Karşıyaka 23 puanla 8. Basamakta yer alıyor. Kaf-Kaf’lar bugüne kadar evinde oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi almış durumda. İç sahada rakip fileleri 13 kez havalandıran Karşıyaka kalesinde ise 9 gol gördü.

Konuk Elazığspor ise önemli maç öncesinde 23 puanla 11. Sırada bulunuyor. Bordo Beyazlılar bu maça kadar oynadığı 9 deplasman maçında 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Elazığspor dış sahada 8 gol atıp kalesinde ise 15 gol gördü.
Ligin ilk yarısında Elazığ’da oynanan maçı Karşıyaka Mehmet Sıddık ve Juninho’nun golleri ile 2-1 kazanmıştı. Elazığspor’un tek golünü ise penaltıdan Birol Hikmet kaydetmişti.

SAKAT VE CEZALILAR:


Ev sahibi Karşıyaka’da Mehmet Yiğit ve ön libero Mustafa Aşan sarı kart cezalısı oldukları için Elazığspor’a karşı forma giyemeyecekler.


Konuk Elazığspor’da ise sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken, Murat Sözgelmez ve Cavid İmamverdiyev 18 kişilik kadroya dahil edilmedi. Öte yandan Teknik Direktör Ümit Özat’ın 7 maçlık cezası devam ettiği için bu maçta da kulübedeki yerini alamayacak.
 
Tarih-Saat: 7 Şubat Cumartesi 20:00 
Stat: İzmir Atatürk
Canlı Yayın: TRTSPOR
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel (İstanbul Üst Klasman), Erkan Akbulut, Esat Sancaktar ve Çağdaş Altay
 
TAKIM KADROLARI:

KARŞIYAKA: Bayram Zülaloğlu, Mahır Shukurov, Servan Taştan, Eduardo Souza Floresta, Nogueıra Junıor, Onur Okan, Rıdvan Şimşek, Yenal Tuncer, Cenk Güvenç, Ramazan Sal, Mehmet Ayaz
Yedekler: Aykut Kıratlı, Onur Alkan, Can Erdem, Erdi Kasapoğlu, Mehmet Sıddık İstemi, Ahmet Arı, Bartu Umut
T. Direktör: Yusuf Şimşek

ELAZIĞSPOR: Mücahit Atalay, İzzet Yıldırım, Fabio Bilica, Eren Aydın, Onur Güney, Murat Kayalı, Davıd Deniz Kılınç, Zeki Korkmaz, Mehmet Çakır, Serdar Özbayraktar, Franco Cangele
Yedekler: Ferhat Odabaşı, Hamıdou Traore, Igor Zenkovich, Noyan Öz, Taner Yalçın, Ümit Karaal, Murat Kalkan
T. Direktör: Ümit Özat
------------------------------------------------------------------------------------------------------

MAÇTAN NOTLAR:

Daha önce Yeni Buca Stadı’nda oynanacağı açıklanan karşılama Atütürk Stadı’na alınırken, maça taraftarlar fazla ilgi göstermiyor.
Az sayıdaki Bordo Beyazlı taraftar tribünlerdeki yerini alarak takımlarını İzmir’de de yalnız bırakmıyorlar.
Karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel ilk düdüğünü çalıyor ve maça Karşıyaka başlıyor.

2’ Elazığspor 1 dakika içinde orta alan civarında 4. Kez taç atışı kullanıyor.

3 3’ GOOOL Elazığspor Cangele ile deplasmanda 1-0 öne geçiyor.

Taç atışında savunmadan seken topu önüne alarak cezaalanı içine giren Franco Cangele sol ayağının dışıyla şutunu atıyor ve kaleci Behram’ı mağlup ederek Elazığspor’u 1-0 öne geçiren golü Karşıyaka filelerine gönderiyor.


(Bu gol Cangele’nin bu sezon Bordo Beyazlı forma ile 2. Golü olarak kayıtlara geçiyor.)

6’ Onur’un uzak noktadan kullandığı serbest vuruşu kaleci Mücahit köşede kontrol ediyor.

10 9’ Rakibine faul yapan Serdar Özbayraktar mücadelede ilk sarı kartı gören oyuncu oluyor.

15’ Maçta 15 dakika geride kalırken bu dakikalarda iki takım bol top kaybı yapıyor.

18’ Cezaalanı çizgisinin önünde Bilica’nın topa elle müdahalesi sonucu Deniz Ateş Bitnel tartışmalı bir serbest vuruş kararı veriyor.

18 metreden yapılan serbest vuruşu Mahır Shukurov kullanıyor, plase vuruş üst direkten auta çıkıyor.

23’ Ev sahibi Karşıyaka beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan gelen ortaya ön direkte Onur Okan kafayı vuruyor top yan ağlarda kalıyor.

25’ Cangele’nin pasıyla sıfıra kadar inan Mehmet Çakır ortasını yapmak isterken son anda araya giren Karşıyaka defansı topu kornere çeliyor.

3 28’ GOOOL Karşıyaka Ramazan’la eşitliği yakalıyor.


Serbest vuruştan gelen ortayı kaleci Mücahit kontrol etmek isterken göğsüne çarpan top ortada kaldı. Bilica ve Ramazan topa yakın isimlerdi ancak Ramazan Sal’ın dokunduğu top Elazığspor fileleriyle buluşunca maça eşitlik gelmiş oluyor.

31’ Elazığspor’da ilk oyuncu değişikliği yapılıyor. Zeki Korkmaz yerini Taner Yalçın’a bırakıyor.
 

32’ PENALTI Mehmet Çakır’ın Ramazan Sal tarafından düşürülmesiyle hakem Deniz Ateş Bitnel yardımcısına da bakarak penaltı noktasını gösteriyor.


34 Topun arkasına 1. Golün sahibi Cangele geçiyor vuruşunda kaleci Behram gole izin vermiyor.

34’ Karşıyaka öne geçmeye çok yaklaştı. Ani gelişen atakta Kahe’nin sert şutu Eren Aydın’dan geri dönüyor.

44’ Cangele’nin topuk pasını alan Mehmet Çakır cezaalanı giriyor ancak savunma topu taca atıyor.

10 45’ Kendisine faul yapıldığını iddia eden Mehmet Çakır itirazdan dolayı sarı kart görüyor.
İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

Karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel ilk yarının skorunu ilan eden düdüğünü çalıyor.
 

     KARŞIYAKA: 1 –  ELAZIĞSPOR: 1      


İİki takım 2. Yarı için sahaya çıkıyor.

Deniz Ateş Bitnel’in başlama düdüğü ile bu kez oyun Elazığspor’lu oyuncuların vuruşu iye hareketleniyor.

46’ Taner Yalçın’ın uzaktan şutu üstten auta çıkıyor.

10 49’ Rakibine faul yapan Davıd Deniz Kılınç Elazığspor’da 3. Sarı kart gören oyuncu oluyor.

54’ Karşıyaka Onur’la köşe vuruşu kullanıyor, Bilica’nın kafa ile uzaklaştırdığı topa sert vuran Kahe’nin şutu üstten auta çıkıyor.

55’ Elazığspor’da 2. Oyuncu değişikliği. Bordo Beyazlılar’ı 3. Dakikada öne geçiren ancak daha sonra penaltı kaçıran Cangele oyundan çıkarken, yerine Noyan Öz giriyor.

58’ Rıdvan’ın orta-şut karışımı vuruşu kaleci Mücahit’in kontrolünde auta çıkıyor.

3 59’ GOOOL Karşıyaka Yenal’ın golüyle 2-1 öne geçiyor.

Sol kanada atılan uzun pasa hareketlenen Yenal Tuncer İzzet’i geçtikten sonra açıyı kapatmak için öne çıkan kaleci Mücahit’in üstünden aşırttığı topu filelere göndererek takımını 2-1 öne geçiren golü kaydediyor.

61’ Elazığspor beraberlik golüne çok yaklaştı. İzzet Yıldırım cezaalanı içinde sağ kanattan ortasını yapıyor kaleye doğru yönelen topu kaleci Behram son anda direk dibinden topu yumruklayarak kornere çeliyor.

10 62’ Taner Yalçın’da Elazığspor’da sarı kart gören oyuncular kervanına katılıyor.

63’ Karşıyaka’da ilk oyuncu değişikliği. Juninho oyundan çıkan isim olurken, Mehmet Sıddık İstemi oyuna dahil oluyor.

63’ Elazığspor’da son oyuncu değişikliği. David Deniz oyundan çıkarken, yerine yeni transferlerden Hamıdou Traore giriyor.

67’ Karşıyaka’da oyuncu değişikliği. Kahe oyundan çıkarken yerine Can Erdem giriyor.

70’ Mehmet Çakır’ın sağ kanattan ortasına yükselen Serdar Özbayraktar topa dokunamayınca Elazığspor adına önemli bir fırsat kaçmış oluyor.

75’ Elazığspor gole yaklaştı. Sağ kanattan gelen ortayı arka direkte kontrol eden Traore’nin ayağından açtığı topu Karşıyaka savunması son anda kornere çeliyor.

78’ Savunmanın uzaklaştırmak istediği topu penaltı noktasının hafif çaprazında önünde bulan Serdar Özbayraktar’ın vuruşu çok kötü olunca top Behram’da kalıyor.

79’ Ev sahibinde son oyuncu değişikliği. Onur Okan yerini Onur Alkan’a bırakıyor.

81’ Murat Kayalı’nın pasında kaleyi gören Traore sert vuruyor ancak top yandan auta çıkıyor.

82’ Karşıyaka 3. gole yaklaştı. Topla birlikte 50 metre koşu yapan Can kaleci Mücahit’i de geçip sıfıra kadar iniyor vurmak isterken defanstan seken top yeniden Mücahit’te kalıyor.

87’ Traore’nin pasını alan Murat Kayalı cezayayı üstünden sert vuruyor top savunmadan geri dönüyor.
Karşılaşmanın sonuna 4 dakika ekleniyor.

90+1 Elazığspor beraberliğe yaklaştı. Ramazan’ın önce ayak sonra kafasıyla uzaklaştırmak istediği topa Noyan öz kafayı vuruyor, Behram’ın da kalesini terk ettiği pozisyonda top yandan auta çıkıyor.

10 90+2 Yavaş hareket eden kaleci Behram sarı kart görüyor.
Karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel maçın skorunu ilan eden düdüğünü çalıyor.
 

       KARŞIYAKA: 2 –  ELAZIĞSPOR: 1        


MAÇ SONU:

* Ligin 2. Devresinde oynadığı Antalyaspor ve Osmanlıspor maçlarını kaybeden Elazığspor Karşıyaka deplasmanından da eli boş döndü.

* 3. dakikada Cangele ile öne geçen Bordo Beyazlılar 28’de Ramazan’ın golüne engel olamadı. 32. Dakikada Elazığspor Cangele ile penaltıyı değerlendiremeyince takımlar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti.

* 59. Dakikada Yenal Tuncer takımını 2-1 öne geçiren isim oldu.

* Karşıyaka bu önemli galibiyetle puanını 29’a yükselterek maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi ve bir hafta sonra yeniden Play-Off potasında girmeyi başardı.

* Ligin 2. Devresinde oynadığı 3 maçı da kaybeden ve henüz puanla tanışamayan 23 puanda kalan Elazığspor ise 23 puanda kaldı ve maç fazlasıyla 11. Saradaki yerini korudu.

* 2006’dan bu yana Elazığspor’u İzmir’de yenemeyen Kaf-Kaf’lar bu istatistiği bozmayı başardı.

* Deniz Ateş Bitnel ile 3 maça çıkan ve kaybetmeyen Elazığspor bu kez yenilgiyle yüz yüze gelirken, bu kez aynı hakemle galibiyeti olmayan Karşıyaka’nın yüzü güldü.

* Bu arada; Kaf-Kaf'lar ligin ilk yarısında Elazığ’da 2-1 mağlup ettiği Bordo Beyazlılar’ı İzmir’de de aynı skorla yenerek rövanşı da vermedi ve olası averaj yarışında büyük avantaj yakaladı.

* Elazığspor önümüzdeki hafta Şanlıurfaspor’u konuk ederken, Karşıyaka ise yine evinde olacak ve Osmanlıspor’u konuk edecek.

Haber ve Foto: El-Aziz

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image