Arama

Elazığ Valisi Dr.Murat Zorluoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

9 yıl önce

Elazığ Valisi Dr.Murat Zorluoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Elazığ Valisi Dr.Murat Zorluoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
ad image
ad image

Elazığ Valisi Dr.Murat Zorluoğlu mesajında şunları söyledi.''Bilindiği üzere 8 Mart 1977’de Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit  hakların tanınması  “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktır. Bu süreç,   kadın haklarının  müdafaa ve  muhafaza edilmesi,   sorunlarının çözümlenmesi  açısından bir dönüm noktası olmuştur.

 

Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda; Ulusal Kurtuluş mücadelemizde, cephede savaşan erkeğine mermi taşıyan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla  birlikte  öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve  birçok Avrupa ülkesinden önce  siyasal, sosyal ve ekonomik  alanda eşit haklara sahip olması sağlanmıştır.  

 

Milletlerin  uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ve  saygı  ile ölçülmelidir.  Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk; “ Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkan ve bilimsel olarak ihtimal yoktur.” demek suretiyle Türk kadınına verdiği değeri ve kadının toplumların gelişmesinde ve ilerlemesindeki önemini vurgulamıştır.

 

Kadınlarımız; analarımız, bacılarımız ve eşlerimiz olarak geleneksel ve köklü kültürümüzün gereği  müstesna bir yere sahip olup, daima şefkatin, fedakarlığın ve özverinin sembolü olmuşlardır. Onları sadece bir günde anmamalı, her zaman saygı ve sevgiyle hak ettikleri değeri vermeliyiz.

 

Bu vesile ile bütün kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren tüm annelerimizi ve kadınlarımızı en kalbi duygularla selamlıyor, saygılarımı sunuyorum. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image