Arama

Elazığ Belediyesinden,Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesine Yalanlama

8 yıl önce

Elazığ Belediyesi’nden, Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkan Yardımcısı Niyazi Balkaya’ya kamera görüntüleri eşliğinde yalanlama geldi.

Elazığ Belediyesinden,Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesine Yalanlama
ad image
ad image

Elazığ Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Başkan Yardımcısı Niyazi Balkaya’nın  ilimiz basın-yayın kuruluşlarına yaptığı açıklamada, 10.08.2015 tarihinde  Elazığ Belediyesi’ne ait  toplu ulaşım aracı şoförünün engelli bir vatandaşımıza hakaret ettiği, bu sebeple engelli vatandaşımızın otobüse binemediği, yine durakta bekleyen birçok engelli vatandaşımızı otobüse almayarak transit geçtiği yönündeki açıklamalarına kamera görüntüleri eşliğinde cevap verdi.

 

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda şu görüşlere yer verildi: “Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi Başkan Yardımcısı Niyazi Balkaya’nın açıklamaları gerçekleri  yansıtmamaktadır. Kamera kayıtlarında da açıkça görüneceği gibi söz konusu tarih ve saatte seferde olan otobüsümüzün şoförü engeli vatandaşımıza herhangi bir hakarette bulunmadığı gibi kendisinin otobüse kolaylıkla binebilmesi amacıyla diğer vatandaşlardan yardımcı olmasını istemiş ve sürücü engelli hemşerimizin sorunsuz bir şekilde otobüse binebilmesi amacıyla da uzun süre otobüsü hareket ettirmemiştir.

 

Kamera görüntülerinde çok net bir şekilde görülen ve şoförün değil hakaret etmek, engelli hemşerimize gerekli itina ve hassasiyeti gösterdiği halde böylesine yalanlarla dolu bir açıklamayı yaparak kamuoyunu yanıltmak engelli dernek başkanına yakışmadığı gibi engelli hemşerilerimizi de ziyadesiyle üzmüştür.

 

İlk önce bir hemşerimizin sosyal medya hesabından asılsız olarak yayınladığı bir paylaşımı esas ve doğru kabul ederek, sanki kendisi bu olayı görmüş ve yaşamışçasına kamuoyuna açıklamada bulunan, ancak olayın gerçekliğine dair hiçbir somut bilgi ve görgü tanığı belirtmeyen bu açıklamalar dernek başkan yardımcısını da zor durumda bırakmıştır.

 

Elazığ Belediyesi olarak böylesi iddia ve ithamlara yönelik her defasında açıklama yapmak istememekle birlikte istisnai olarak bu iftiralara karşılık söz konusu engelli hemşerimizin otobüste yaşandığı iddia edilen konuya ilişkin ilgili kamera görüntülerini yayınlıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

Elazığ Haber

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image