Arama

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı

6 yıl önce

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı
ad image
ad image

 

Engelli vatandaşlara sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, mesajında şunları söyledi.

“Engelli kardeşlerimize göstereceğimiz ilgi, şefkat ve destek onların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlayacak ve hayata olan bağlılıklarını daha da güçlendirecektir. 

Engelli kardeşlerimize sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor, tüm vatandaşlarımızın engelli kardeşlerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyorum.

Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Engel elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta ve zihinde değildir. Her ne kadar engelliler denilse de asıl engel, onları göremeyen gözlerde, onlara koşamayan ayaklarda, onlara uzanamayan kollarımızda ve onları sevmeyi bilmeyen yüreğimizdedir.

Elazığ Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara özel önem veriyoruz. Hizmetin her alanında engelli bireyleri düşünerek hareket ediyor, sosyal yaşama dâhil olmalarını amaçlıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda hizmete sunduğumuz Down Cafe’de engelli kardeşlerimiz bir araya gelerek gönüllerince güzel vakit geçiriyor. Yine İşitme Engelliler Spor Kulübümüz başarılarıyla adından söz ettiriyor. Belediyemiz engelli bireylerin sosyal ve kültürel etkinliklerine de ev sahipliği yapmakta. Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da düzenlenen “Down Şefler Türkiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Projeleri” dalında Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Down Cafe ile ödüle layık görüldü. Yine geçtiğimiz günlerde Malatya İnönü Üniversitesi odyoloji bölümü öğrencileri ilimizi ziyaret ederek örnek bir uygulama olduğundan dolayı Down Cafe’de engelli kardeşlerimizle bir araya geldiler. Bizler bu özel kardeşlerimize her zaman kapımızı açtık, bundan sonra da aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, yürekleri sevgi ile dolu olan engelli kardeşlerimize sevgilerimi sunuyorum.”

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image