Arama

Denizli Büyükşehirle engelleri aşarak tarihe yolculuğa gittiler

5 yıl önce

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 50-75 yaş arası vatandaşlar için düzenlediği Bursa-Çanakkale gezisinin bu kez çok özel konukları vardı. Engelli vatandaşları, aileleri ile birlikte tarihe yolculuğa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan uğurladı.

Denizli Büyükşehirle engelleri aşarak tarihe yolculuğa gittiler
ad image
ad image

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki 50-75 yaş arası vatandaşlar için düzenlediği Bursa ve Çanakkale gezisinin bu kez çok özel konukları vardı. Kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa'yı ziyaret edecek engelli vatandaşlar ve ailelerinin bulunduğu kafileyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uğurladı. Başkan Osman Zolan'a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı eşlik etti. Vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Osman Zolan, hayırlı yolculuklar diledi. Başkan Zolan, "Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış Bursa'da, ecdadımızın bıraktığı eserleri göreceksiniz. Oradan Çanakkale'ye geçeceksiniz. Çanakkale bu vatanın bedelinin ödendiği yer. Ecdadımız canını vermiş kanını vermiş ama bu ülkeden bir karşı toprak vermemiş. Allah'ım ziyaretlerinizi kabul eylesin Şehitlerimizi ziyaret etmeye gidiyorsunuz. Ülkemiz için, Denizlimiz için, birbirimiz için dua edelim. Allahım birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Ecdadımıza şehitlerimize bizden selam götürün. Allah yolunuzu açık etsin. Ziyaretleriniz şimdiden kabul olsun " dedi. 


Unutulmaz bir gezi programı

Tarihi gezinin ilk durağı Bursa olacak. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Gezinin ikinci gününde ise, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Tekne ile boğaz turu yapacak olan kafileye Çanakkale Savaşı anlatılacak. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image