Arama

Denizli Büyükşehir'den sokak hayvanlarına 5 yıldızlı tesis

6 yıl önce

Denizli, Türkiye’nin En Büyük Sokak Hayvanları Barınma Ve Rehabilitasyon Kompleksi'ne kavuşuyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sokak hayvanlarının daha modern ve konforlu bir tesise kavuşması için hayata geçirdikleri Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezinin tamamlandığını söyledi.

Denizli Büyükşehir'den sokak hayvanlarına 5 yıldızlı tesis
ad image
ad image

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı’nın kapasitesinin artırılması ve sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlanması için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın hayata geçirdiği Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezi tamamlandı. Karakurt Mahallesi’nde 135 dönüm alana yapılan ve sokak hayvanlarına yönelik Türkiye'nin en büyük tesislerinden olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile sokak hayvanlarına yönelik bakım, tedavi ve eğitim hizmetleri çok daha modern şartlarda yapılacak. Peyzaj düzenlemesi tamamlanma aşamasına getirilen tesis kısa süre sonra hizmete açılacak. 

Çocuklara sokak hayvanları koruma bilinci aşılanacak

İçerisinde kısırlaştırma binası, kedi ve köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, karantina binası, morg, ilk kabul, idari bina, sosyal tesis, ameliyathane, poliklinik, kedi evleri ve serbest gezi alanlarının bulunduğu kompleks bir çok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Yapımı tamamlanan merkezde, sokak hayvanlarının üremelerinin kontrol altına alınması, hastalıkları hakkında bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılacak. Özelikle çocukların tesise ziyaretler gerçekleştirmesi sağlanarak, sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması amaçlanacak. 

Örnek kompleks 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin her canlıya karşı sorumluluğu bulunduğunu belirterek, Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezi ile sokak hayvanlarına yönelik çok daha konforlu bir hizmet sunacaklarını söyledi. Tesisin tamamlandığını yakında taşınma işlemlerinin gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapılacağı 5 yıldızlı kompleks ile örnek olacağımızı düşünüyorum. Denizlimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun “ diye konuştu.

Tesiste neler yapılacak

Kısa süre sonra hizmete açılacak Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen sokak hayvanlarına öncelikle ilk kabul noktasında tarama yapılacak. Tarama sonrası hastalar ve bakıma ihtiyaç duyulan hayvanlar ayrılacak. Serbest gezi alanlarının da yer aldığı tesiste yavrulu hayvanlar ayrı bir bölümde tutulacak ve diğer büyük hayvanların arasında ezilmelerinin önüne geçilecek. Kedi ve köpek pansiyonunun bulunacağı tesiste ayrıca eğitim çalışmalarının yapılacağı eğitim salonu olacak. Sokak hayvanlarının sahiplendirileceği komplekste sokak hayvanları ile vakit geçirmek isteyen vatandaşlara bu imkan da sağlanacak.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image