Arama

Denizli Büyükşehir’den 15.000 kişilik aşure hayrı

5 yıl önce

Denizli Büyükşehir Belediyesinin her yıl geleneksel olarak Muharrem ayında düzenlediği aşure hayrı Bayramyeri Meydanı’nda yapıldı.

Denizli Büyükşehir’den 15.000 kişilik aşure hayrı
ad image
ad image

 

Aşurenin birlik, beraberlik ve bereket demek olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz aşure hayrımızı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle her yıl düzenlediği aşure hayrı geleneğini bu yıl da devam ettirdi. Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen aşure hayrına, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazı sonrasında yapılan ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği hayırda, 15 bin kişilik aşure kısa sürede tüketildi. Aşure hayrını her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini anlatan Başkan Osman Zolan, "Allah’ıma şükürler olsun Muharrem ayına kavuştuk. Bu ayın içerisinde acılarımız olduğu gibi güzelliklerimiz de var. Bu güzel geleneklerin en başında da aşure var. Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz aşure hayrımızı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

“Aşure birlik, beraberlik ve bereket demektir”

Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Allah kabul etsin. Cuma namazı sonrasında 15.000 kişilik aşuremizi halkımıza dağıtıyoruz. Güzelliklerimizi yaşatmamız, değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Aşure demek birlik, beraberlik ve bereket demektir. Allah’ım hayrımızı kabul etsin, yiyenlere afiyet olsun. Herkesin Muharrem ayını tebrik ediyorum” dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image