Arama

Ankara, Türkiye'nin, Kıbrıslı Türklerin Doğu Akdeniz'deki haklarını savunmaya devam edecek

2 yıl önce

Türkiye, 4 Ekim'de kendi haklarını ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) haklarını savunmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Ankara, Türkiye'nin, Kıbrıslı Türklerin Doğu Akdeniz'deki haklarını savunmaya devam edecek
ad image
ad image

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Biz haklarımızı ve Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar savunuyoruz. Bu haklara zarar verecek bir eylem olduğunda da gereğini yapacağız." dedi. Polonya'nın başkenti Varşova.

Türkiye'nin ada çevresindeki zenginliği adil bir şekilde paylaşacak bir mekanizma kurulmasını desteklediğinin altını çizen Çavuşoğlu, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın bir sonraki ziyarette orada "her iki tarafı da dinlemesini" ve "dostça tavsiye" vermesini umduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz bölgesindeki mevcut gerilimin nedeninin Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetiminin maksimalist duruşları olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin her zaman diplomasiye öncelik verdiğini de sözlerine ekledi .

"Son zamanlarda maalesef Yunanistan'dan ve Rum tarafında bazı provokatif eylemler var. Gemileri kıta sahanlığımıza girmeye çalışıyor" diyen Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda gerekli adımları attığını da sözlerine ekledi.

Çavuşoğlu, Ankara'nın Akdeniz bölgesi ülkelerini bir araya getirmek için bölgesel bir konferans önerisine de dikkat çekti, ancak AB'nin henüz yanıt vermediğini söyledi.

Çavuşoğlu ayrıca Twitter'daki mevkidaşına misafirperverliği için teşekkür etti.

"İlişkilerimizi her alanda geliştirmek. 10 milyar dolarlık ticaret hedefine yaklaşmak. Düzensiz göçe karşı işbirliğini artıracak. Diplomasi akademilerimiz arasında işbirliği anlaşması imzalandı" dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image