Amerika’da çalışma izni almak için gerekenler

Amerika’da çalışma izni almak için gerekenler
Amerika’da çalışma izni almak için gerekenler admin
Bu içerik 597 kez okundu.

 

Amerika’da çalışma izni almak için pek çok yöntem bulunmakta. Ancak hemen hemen her yöntem ile ilk etapta ucu kapalı bir izin alınıyor ve sonrasında duruma göre bu çalışma izninin süresi uzatılabiliyor. Bununla birlikte Amerika’ya çeşitli sebeplerden dolayı gittikten sonra geri dönüş yapmadan, yasal olmayan bir şekilde Amerika’da kalıp iş bulmaya çalışanlar da mevcut. Ancak bu kişiler için iş bulmak oldukça zor. Amerika sınırları içinde yaşasalar da bu kişiler hiçbir şekilde çalışma izni olan diğer insanların haklarına sahip olamadıkları gibi, yakalandıkları anda sınır dışı ediliyorlar.
 

Amerika çalışma izni almak için geçerli yöntemlerden bir tanesi, Amerika’daki bir şirkette çalışmaya başlamanız olabilir. Ancak bu görüldüğü kadar kolay değildir. Amerika’daki şirketin sizi işe alıp çalışma izniniz için girişimde bulunması gerekmekte. B-1 vizesi olarak adlandırılan bu vize için çalışacağınız Amerikan şirketinin başvurusunun olumsuz değerlendirilmesi de olasılıklar arasındadır.
 

Eğer eğitim için Amerika’ya gittiyseniz, aldığınız eğitimle ilgili olacak şekilde 1 yıllık bir pratik eğitim almaya hak kazanırsınız. Bu da bir çeşit çalışma izni (OPT) niteliğindedir ve bu eğitimi 2 yıla çıkarmak da mümkündür. Ancak eninde sonunda bu sürenin dolacağını unutmamak gereklidir. OPT istenirse part time istenirse de full time olarak alınabilir. OPT kesinlikle kalıcı bir çalışma izni değildir.
 

Üniversitede okurken, okuduğunuz bölümle ilgili staj yapanlara da J-1 çalışma izni verilmektedir. Bu izinle birlikte bir stajyer olarak çalışma iznine sahip olmak mümkündür. Bu, bir çeşit çalışma izni olsa da kesinlikle ucu açık bir çalışma izni değildir. Öğrenciyken ya da mezun olduktan sonra 12 aya kadar J-1 çalışma izni alınabilir.
 

Eğer özel bir mesleğe sahipseniz, Amerika’da çalışma izni alabilirsiniz. Bu izin H-1B olarak adlandırılmaktadır. İleri derecede uzmanlık gerektiren mesleklere sahip kişilerin Amerika’da kendi alanlarıyla ilgili olan yerlerde çalışmaları aranan tek şarttır. Yani, eğer bir yazılım mühendisiyseniz, kendi branşınızla ilgili bir meslekte çalışabilirsiniz. Bir doktorsanız, bilginiz olsa bile bir yazılım firmasında çalışamazsınız. Ancak doktor olmanıza rağmen, kendi ülkenizde herhangi bir yazılım firmasında minimum 12 yıllık tecrübeniz varsa o zaman Amerika’da da yazılım firmasında çalışabilirsiniz. Bu, denklik olarak bilinmektedir. Amerika da Göçmenlik ile ilgili tüm bilgilere Avukat Andrew P Johnson’ın sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500